Hiába reklamálnak a Battle Pass miatt az emberek, eddig működik. Nagyon elkapta az idei évkezdést a CS:GO.

Négy éve nem látott magasságokban szárnyal a CS:GO, a hétvégén újabb játékosszámmal kapcsolatos rekordot döntött a Valve sikerjátéka. Decemberben már megborították az eddigi rekordot, az átlagos játékosszám tekintetében, sosem voltak még ennyien egy hónapon keresztül a játékban.

Egészen pontosan 456 701 átlagos játékossal számolhattunk december bármelyik pillanatában, ami abszolút rekord a CS:GO életében. De könnyen elképzelhető, hogy csak januárig. Az elmúlt 30 napot (vagyis december második felét és január első felét) nézve ugyanis már 488 254-re nőtt ez a szám.

De térjünk is rá a fenti képen szintén látható egyidejű játékosszám rekordjára. 817 229 játékos közel 4 éve nem volt egyszerre a CS:GO szervereken. az abszolút rekord 2016 árpilisában történt, 850 485 játékos volt egyszerre játékban. Ekkor volt ugyanis az első CS:GO Major az USA-ban, az MLG Columbus ráadásul izgalmasabbnál izgalmasabb meccseket hozott.

Akkoriban még ingame Major droppok miatt ültek a játékban az emberek, mostanában pedig az Free 2 Play modell miatt szaladt meg ennyire a játékosszám. Hogy a Major hype-ot megelőzi-e valaha is a F2P játékosszám, még nem tudni. De tekintve, hogy 2019 júliusa óta minden hónapban folyamatosan nő az egyidejű játékosszám rekordja, akár már márciusban meglehet az előzés.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×