Kellemetlen helyzetbe keverhette magát az EA Sports. Többen úgy vélik, hogy manipulálják a FIFA Ultimate Team átigazolási piacát.

Pár órája hivatalosan is bejelentették a Team of the Year keret 12. tagját, nem lepődtünk meg, természetesen Cristiano Ronaldo, a Juventus támadója nyerte a szavazást.

 

Ezzel pedig összesen három 99-es kártya is helyet kapott az idei TOTY csapatban!

Sokak kedvence a portugál csatár, így az átigazolási piacon is nagy rá az igény. Egyáltalán nem olcsó kártya, minden platformon meghaladja az ára a 6 millió Coint. Ezek közül Xbox One-on a legolcsóbb, itt 6 millió környékén megy, PS4-en 7,2 millió, PC-n pedig félelmetes, 13,2 milliós árcédulát aggatnak Ronaldo nyakába.

Ám a közfelháborodást nem a játékos ára robbantotta ki, hanem az, hogy többek szerint az EA is pakolgat TOTY Ronaldo lapokat a piacra!

EA putting TOTY Ronaldo in the market. No wonder we have hard time pack TOTY
byu/Lindelof2 inEASportsFC

 

Ha ez tényleg igaz és nem valami rendszerhibáról beszélünk, akkor bizony a kiadó saját magát buktatta le. A kártyák adatai ugyanis mutatják, hogy mennyibe került a játékos korábban. Ezt a „Bought For” menüpont listázza. A Reddit posztban bemutatott TOTY Ronaldo lap viszont 0 Coinba került annak, aki árulja, holott a lapnak már korábban két tulajdonosa is volt. A szóban forgó lap tehát nem egy „First Owner” forrásból érkezik, mégsem tud árat írni a rendszer. Többek szerint azért, mert az EA helyezte el a kártyát az átigazolási piacon. Ez pedig a piac tudatos manipulálását jelentené…

Ezzel jelentős mennyiségű Coint forgathat ki a kiadó a piacról, elvégre a „semmibe” mennek a tallérok. Normál esetben a fizetett összeg 95%-a egy másik játékos zsebében landol.

Reméljük nincs igazunk és csak egy hibáról van szó, mert ha beigazolódik az, amitől a játékosok tartanak, az igencsak rossz színben tüntetné fel az EA Sports-ot.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×