A Mozilla súlyos biztonsági rést talált a böngészőben, minden felhasználónak javasolják, hogy azonnal frissítsék a Firefoxot.

Ahogy arról a TechCrunch is beszámolt, a kínai Qihoo 360 találta a biztonsági rést. A böngésző JavaScript gyorsító kódsorai közt találták a hibát, melynek köszönhetően káros scriptek is futhatnak a böngészőn kívül is.

Magyarra fordítva: egy rosszindulatú oldal a Firefox teljes tudta nélkül tud kártékony programot futtatni a gépen. A Qihoo nem közölt további részleteket, például hogy ki, hogyan és ki ellen használta ki ezt a bugot.

Az ilyen biztonsági résekről szóló információk nagyon értékesek a feketepiacon, hiszen a böngészők az egyik legtöbbet használt szoftverek. Egy ilyen esetben például gépek millióira lehetett volna különböző vírusokat vagy zsarolóprogramokat telepíteni.

A Mozilla szerencsére gyorsan reagált, és új biztonsági frissítést adott ki. Nemcsak a fejlesztő, de még az Egyesült Államok kiberbiztonságért felelős állami szerve is javasolja, hogy mielőbb frissítsen mindenki a 72.0.1.-es verzióra.

Ha ezt látjátok, akkor jó

A frissítéshez a három vonallal jelölt hamburgermenüt kell lenyitni, rákattintani a kérdőjelre, és kiválasztani az „About Firefox” menüt. Bejön egy ablak, ahol automatikusan elkezd a Firefox frissítéseket keresni, és le is tölteni, ha van újabb verzió. Ha ez kész, megjelenik egy gomb, amivel újraindíthatjátok a böngészőt a frissítés telepítéséhez.

Gyorsan frissítsetek, mert addig védtelenül rohangáltok az interneten!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×