Otthon nélkül maradt családokon, teljesen felégetett területeken és megritkított állatvilágon segítenének a gamer közösségek.

 

 

Minden idők egyik legsúlyosabb tűzkatasztrófája sújtja Ausztráliát, az ország mind a hat államában pusztítanak a lángok. Több millió hektárt már elpusztított, 23-an meghaltak, 1500 család otthon nélkül maradt. Ilyen volumenű tűzkatasztrófát nem csak az ország, de a világ sem látott még. A kilátástalannak tűnő helyzetben éppen ezért az egész világ megmozdult, amiből a gamerek is kiveszik a részüket. Rengeteg magángyűjtéssel próbálnak segíteni a bajba jutottakon, ugyanakkor felhívták a kiadók figyelmét is az összefogásra.

A Riot Games-t, a Blizzardot és a Ubisoftot is jótékonysági akcióra szólították fel saját játékosai, méghozzá a tragédiához illő tűzoltó skinekkel.

Hey Blizzard, any chance of whipping up a couple of firefighter skins for Junkrat and Roadhog to raise money for the Aussie wildfires? from r/Overwatch

Az Overwatch világától egyébként sem áll távol a jó ügyekért való gyűjtés, a mellrák elleni küzdelemhez 12.7 millió dollárt szedtek össze júliusban, egy speciális Mercy skinnel. Roadhog és Junkrat ráadásul még ausztrálok is a sztori szerint, szóval duplán illene a szörnyű katasztrófához ez az ötlet. a cikk írásának pillanatáig 58 000 upvote, több száz támogató komment és 47 kitüntetés érkezett a javaslatra.

Good idea? from r/Rainbow6

A Rainbow Six: Siege közösség is hasonló akciót hirdetne, itt Gridlock és Mozzie kapná a tűzoltó skineket. Érthető, hiszen a Ubisoft játékában ők ketten képviselik Ausztráliát.

Firefighter Tristana for Australia wildfires from r/leagueoflegends

League of Legends-ben még könnyebb a helyzet, ott csupán egy jótékonysági akciót kellene hirdetni a már létező Firefighter Tristana skin mellé.

Szívet melengető gondolatok a gamer közösségektől, mellyel valóban rengeteg ember figyelmét felhívhatnák a kiadók. Ha már évi több milliárd forintot elköltenek a gamerek skinekre, miért ne a jó ügy érdekében történjen mindez?!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×