A kalózok ismét megnyertek egy csatát.

Mindössze 3 hónapja dobta ki a Nintendo a legújabb verzióját, a Switch Lite személyében, amivel nagy űrt töltött ki a japán vállalat. A kisebb forma rengeteg szívet megnyert, többek között olyanokét, akik korábban egyáltalán nem gondolkoztak a Switch beszerzésén.

A Nintendo büszkén árulta el, hogy a Lite-ot a korábbi Switch-ekkel ellentétben módosított hardverrel látták el, így a kalózok mind ez idáig nem tudtak áthatolni az új pajzson, de mint tudjuk, tökéletes védelem nincs.

„Soha ne mondd, hogy soha” – szól a hackerek jelmondata, akik ezúttal sikeresen feltörték az új konzolt.

https://www.youtube.com/watch?v=rceOixx2gfg&feature=emb_title

 

A Team-Xecuter hacker csapat a bejelentésen túl egy videóval is bizonyította, hogy sikerült feltenniük az SX OS 3.0-át egy Nintendo Switch Lite-ra. Ennek segítségével pedig kikerülhető a gyárilag beépített védelmi rendszer, így az indie fejlesztők egyedi programjaitól kezdve a crackelt játékokon át bármit futtathatnak a felhasználók a kézikonzolon.

Hamarosan jöhetnek az egyedi témák is a Lite-ra

A csapat egyelőre nem adta ki a cracket szoftvert, de ígéretük szerint jövőre már mindenki telepítheti a saját konzolára, amihez a Nintendónak azért lesz egy-két szava, addigra remélhetőleg javítják a kalózok által kihasznált biztonsági réseket. Persze aki nem frissíti az oprendszert, az ugyanúgy fel tudja majd tenni a hackelt OS-t a későbbiekben.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×