A Pokémon túl nagy közönségnek örvend ahhoz, hogy a Facebook ne használja ki. A játékkoncepciókon azért van még mit finomítani.

A Facebook Gaming már nem újdonság, de a vállalat idén külön figyelmet szentelt a platform felfuttatására. Még DisguisedToast is leszerződtették, aki a Twitch egyik legnagyobb személyisége volt. Most más irányból közelítik meg a piacot.

Nemrég járta be az internetet a statisztika, miszerint a Pokémon a világ legjövedelmezőbb franchise-a, megelőzve ezzel a Hello Kitty-t, a Micimackót és a Star Wars-t is. Úgy látszik a Facebookhoz is eljutott az infó, mert két Pokémon játékot fejlesztettek, hogy játékosokat csábítsanak a Facebook Gamingre.

kép forrása: gamertweak.com

A GCTurbo és Bombay Play által fejlesztett két játék, a Pokémon Tower Battle és Pokémon Medallion Battle azonos stílusú, de különböző játékmódot biztosít az érdeklődőknek. Ebből az ígéretesebbnek a Medallion Battle tűnik, azonban ez jelenleg csak a Fülöp-szigeteken elérhető. A játék egy digitális kártyajáték, ahol a felhasználók medál formájában használják a zsebszörnyeket az egymás elleni csatában. Ezeket a medálokat gyűjthetjük, fejleszthetjük és segítségükkel az edzőtermek mestereivé is válhatunk.

A Tower Battle, ami igazán lenyűgözött minket, mivel ez a játék csoda ha egy gagyi mobiljáték utánzatként megállná a helyét. A koncepció nagyon egyszerű, a játék során a program Pokémonokat ad a felhasználók kezébe, amelyet egy síkon kell egyensúlyi állapotban egymás tetejére halmozni. Természetesen a kötelező barátmeghívások, kifogyó játék energia mechanizmus és hirdetések nem maradnak el itt sem.

A Facebook sajtótájékoztatójában ezt írták játékról.

„Elsőre egy egyszerű fizika-alapú puzzle játéknak tűnhet, de a stratégiai lehetőségek, hogy hova és hogyan halmozod a Pokémonokat, majd ténylegesen megmutatják kik az igazi Tower Battle mesterek.”

Na, kipróbáljátok?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×