Aki még emlékszik arra, milyen volt először megnézni az Eredet előzetesét, most újra átélheti, hiszen jön Christopher Nolan új filmje: a Tenet.

Májusban érkeztek az első hírek arról, hogy a rendező már dolgozik új filmjén, és mostanra végre előzetest és premierdátumot is kaptunk hozzá. Christopher Nolan legutóbbi alkotásában relatíve stabil terepen maradt. A Dunkirk valós történelmi eseményt dolgozott fel, abban a filmben nem volt helye semmilyen elborult sci-fi képzelgésnek.  Akik már várták, mikor érkezik végre egy olyan filmje, mint az Eredet (Inception) vagy a Memento volt annak idején, azoknak tetszeni fog az új film, a Tenet előzetese.

 

Ahogy anno annak az első traileréből, ebből sem tudunk meg túl sokat. John David Washington játssza a főszerepet, őt leginkább a Csuklyások – BlackKkKlansman című Spike Lee mozi főhőseként ismerhetjük. Felbukkannak még mellette olyan sztárok is, mint a Nolan-veterán Michael Caine, Kenneth Branagh, Celemence Poésy. Az egyik nagy meglepetés az Alkonyat-szépfiúként indult, de mára független filmes színésztehetségnek kikiáltott Robert Pattinson.

(Személy szerint meg mernék esküdni, hogy 0:28-nál én Ralph Fiennest látom, de lehet, hogy teljesen megzakkantam, mert az ő nevét sehol sem látni a Tenet hivatalos oldalain)

A sztori nagyon komplexnek tűnik, valahogy az időhöz is van köze, és Nolant ismerve vélhetően a történetvezetés is olyan komplex lesz, hogy elsőre senki sem fogja érteni. De már alig várjuk, hogy bonyolult ágrajzokat böngészve próbáljuk meg megérteni, mi is történt Nolan újabb eposzában.

A film jövőre, június 17-én érkezik a mozikba.

×