A Twitch felhasználók élőben közvetítették az angol Premier League meccseit, amihez nem volt joguk, most a platformot akarják büntetni ezért.

A Kommersant közölte a hírt a mai napon, hogy a Rambler Group pereli a Twitch platformot, megközelítőleg 3 milliárd dollárnyi összegre. A Rambler Group tulajdonában áll az Okko Спорт, akik rendelkeznek az angol labdarúgó bajnokság, a Premier League oroszországi közvetítési jogaival, amit azonban sokan illegálisan közvetítettek a Twitch-en.

kép forrása: sports.ru

A felperes szerint több mint 36 000 esetben történt visszaélés a Twitch részéről, a cég pedig 5 millió rubelt követel minden egyes esetért, valamint a platform oroszországi betiltását. A Twitch azt nyilatkozta, hogy mindent megtettek a szabálysértések elkerülésének érdekében, habár a Rambler nem küldött erről semmilyen figyelmeztetést. Továbbá a Twitch nem tartja magát közvetlenül felelősnek azért a tartalomért, amit a felhasználók leadnak az oldalon, hiszen ők csak a szolgáltatást biztosítják számukra.

További források arról számoltak be, hogy a két vállalat megállapodást tervez egy nem közölt összegben, habár a Twitch oldaláról mindezt tagadták.

kép forrása: ramblergroup.com

A Rambler Group igazán aktív pereskedés terén, csupán pár napja indítottak eljárást az Nginx ellen, ami az egyik legnagyobb webszerver szoftvere a világon. A cég tulajdonosát azzal vádolják, hogy az Nginx-et náluk kezdte el fejleszteni, így az ő tulajdonuk. Mindez fura módon nem az elmúlt 15 év alatt történt, hanem hat hónappal azután, hogy egy amerikai cég felvásárolta az Nginx-et.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×