Az új frissítésben nem feltétlenül muszáj N’Zoth ellen küzdenünk, ha viszont mellé akarunk állni, el kell árulnunk a saját oldalunkat.

Míg maga a frissítés csak jövő év elején érkezik, a tesztszerverekre folyamatosan érkeznek az újdonságok. Most a Wowhead hozta le, hogy milyen feltételekkel válhatunk majd az új patch-ben bemutatott Ősi Isten, N’zoth szolgájává.

Egy küldetés arra kér minket, hogy vadásszuk le a saját oldalunk tagjait.

A küldetés előfeltétele, hogy War Mode-ban legyünk, és elérjük az Alliance Assassin vagy Horde Assassin szintet. Azaz öljünk meg 10 játékost a másik oldal tagjai közül, anélkül hogy közben egyszer is meghalnánk. Ekkor egy ismeretlen hang (vélhetően maga N’Zoth) felajánlja, hogy bizonyíthatjuk rátermettségünket előtte. Ha megölünk 10 játékost a saját oldalunkról.

A küldetés elfogadásával kapunk egy quest tárgyat, a N’lyeth, Sliver of N’Zoth-ot, mellyel egy órára átalakíthatjuk magunkat N’Zoth szolgájává. Ezzel pedig minden más játékossal szemben ellenségesek vagyunk (vagy hogy egészen pontosak legyünk, a saját oldalunkkal szemben „neutral”), és mindenkit megtámadhatunk. Óvatosan kell vele bánni, mert azonnal leveszi az életerő 60%-át. Utána viszont kapunk egy baromi menő fekete csápos void kinézetet.

Kép forrása: Wowhead

Ha a küldetést sikeresen teljesítjük, megkapjuk a N’lyeth toy változatát is, mellyel bármikor átalakulhatunk egy Shat’yar-rá (így hívják N’Zoth szolgáit). Valamint teljesítjük a Servant of N’Zoth nevű Feat of Strength-et, melynek jutalmaként megkapjuk az XY, Servant of N’Zoth titulust is. Ha viszont meghalnánk, mielőtt sikerülne 10 játékost megölni a saját oldalunkról, akkor elölről kell kezdenünk a küldetést. Egészen onnan, hogy el kell érnünk a Horde/Alliance Assassin státuszt.

Ez az új PvP elem hasonlít arra, mint mikor a Mists of Pandariában blood coinokat farmolhattunk a Timeless Isle-on, vagy Mark of Prey-eket a Legion-ben. De egyelőre nem tudni, hogy a kezdeti 10 kill utáni további killekért kapunk-e bármi plusz jutalmat, mint ahogy az a fent említett esetekben volt.

Kép forrása: Wowhead

Néhány fontos tudnivaló még arról, mivel is jár N’Zoth szolgájának lenni:

  • Az átalakulás csak Kul Tirason, Zandalaron, valamint N’Zoth inváziói közben Uldumon vagy a Vale of Eternal Blossoms-ban használható.
  • Mint minden más, oldalon belüli PvP-t lehetővé tevő módszernél, azok, akik a saját társuk keze által halnak meg, megkapják a „Sacrificed to N’zoth” 10 perces debuffot. Ennek egyetlen hatása, hogy az ezzel rendelkező játékosok megölése nem számít bele a fent említett küldetésbe. Így kerülhető el, hogy valaki egyetlen alt karakterrel farmolja ki a küldetést (vagy legalábbis ezzel a módszerrel tartson több mint másfél óráig).
  • Miközben N’Zoth szolgái vagyunk, az Ősi Istenek nyelvét, Shat’yar-t beszéljük.
  • Ahogy fentebb is említettük, a saját oldalunkkal szemben csak „neutral” leszünk, nem konkrétan „hostile”. Ez azt jelenti, hogy a saját oldalunk kolóniáin átkelhetünk anélkül, hogy minden NPC nekünk esne. Ugyanakkor interakcióba nem tudunk velük lépni. Ha viszont valamelyik kolónia közelében támadunk meg egy mi oldalunkon lévő karaktert, az őrök ugyanúgy ránk támadnak, mintha az ellenséges oldalon lévők lennénk.
  • Ezzel együtt N’Zoth megszálló erői az inváziók során szintén „neutral” státuszban lesznek, leszámítva a Great Worm From Beyondot, akinek a Foul Stench képessége ugyanúgy lelassít minket.
  • N’Zoth szolgájaként a saját oldalunk tagjainak megölése ugyanúgy Honorable Killnek számít, és Honort is kapunk érte. Sőt, akár a Bounty Hunted státuszt is elérhetjük. Ám annak ellenére, hogy például Allysként Ally tagok megöléséért tűznek a fejünkre vérdíjat, az Allysok nem látnak minket kiemelve a térképen, és nem is kapnak vérdíjat megölésünkért. Ez inkább csak lore szempontból érdekes ellentmondás – még az sem kizárt, hogy változik a jövőben.

Ti már fenegetitek a késeiteket/baltáitokat/kardotokat/karmotokat/akármiteket, hogy levadászhassátok a saját guild társaitokat?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×