A gamer szék, amiből nem szívesen száll ki az ember.

Bizonyára keveseknek csenghet ismerősen az ArenaRacer név, ami nem véletlen, a cég ugyanis csupán nemrég indult hódító hadjáratára.

A pláne pedig, hogy a székhelye nem Kínában, Thaiföldön vagy Szingapúrban van, hanem a Mázsa Tér 2-6 szám alatt, Budapesten!

Mivel egy új indulóról van szó, ezért szkeptikusan álltam a termékhez. Mindezek után egyből szimpatikusabbak lettek, mikor ránéztem a garanciaidőre, ami a 2 éves átlaggal ellentétben 5 év volt.

Első ránézésre inkább mondanám prémiumnak, mint gamernek, persze a kettő nem zárja ki egymást

Manapság népszerű a gamer jelzőt mindenre ráaggatni, épp ezért sokan már viszolyognak a gamer szó hallatán. Ez általában a kihívó dizájnban kimerül, de a jobb termékek esetén a strapabíróságot is magában hordozza, ugyanis egy gamer azért választ gamer perifériákat, bútorokat, mert egy jól terhelhető, strapabíró, minőségi eszközre vágyik.

Na, de miért is kell bárkinek is gamer szék?

A helyes testtartás egyrészt egészségügyi okokból is rendkívül fontos, másrészt a kényelmi faktort is nagyban növelheti egy megfelelő szék beszerzése. Saját példával is tudok szolgálni: én sokáig a főnöki forgószékek mellett tettem le a voksomat, mert viszonylag olcsón pár tízezresét meg lehetett úszni így a vásárlást. Egy idő után viszont borzasztóan fájni kezdett a derekam és éreztem, hogy sokkal gyorsabban elfáradok ülés közben.

Nem is gondolnánk milyen jó hosszútávon a deréktámasz

Sajnos a munkám miatt a gép előtt órák számát nem tudtam csökkenteni, így elkezdtem kacsingatni a gamer székek felé és megtértem.

Azóta a hát/fejfájásom teljesen elmúlt és több óra ülés után sem érzem, hogy bármim sajogna.

Eltelt 2 év és a gamer székemnek semmi baja, pedig ennyi idő alatt a korábbi főnöki forgószékek műbőr bevonata leginkább egy éppen vedlő kígyóra hajazott. Az biztos, hogy megérte a belefektetett pénzt.

Összeszerelés

Jóképű!

Itt nem tudott újat mutatni az ArenaRacer. Gyakorlatilag szinte az összes gamer széket hasonlóképp kell összeszerelni. Aki életében először szerel össze hasonlót, annak beletelhet fél órába is, az ügyesebbek pedig 10 percen belül végeznek.

Dizájn

Őszintén szólva, első ránézésre nekem nem a gamer jelző az, ami eszembe jut az ArenaRacer Dark Desertjéről, helyette inkább a nagyfőnökök asztala mögött tudnék egy ilyen széket, gyakorlatilag első ránézésre prémium.

A karbon textúra kilóra megvett!

Miután pedig beleülünk egyből feltűnik a kényelem, na pont ezt várjuk egy prémium terméktől!

Ha nem lett volna rajta a logó, egyből rávágtam volna, hogy ez biztosan a noblechairs új széke, ugyanis idáig az időm jó részét egy Epic-ben töltöttem, aminek még a dizájnja is meglehetősen hasonlít a Dark Desertére.

Üdv a szerkesztőségben

A rombusz alakú varrott minták borzasztó elegánsak, de ez persze az anyaghasználatnak és a remek színösszeállításnak is köszönhető. A karfa közepesen kemény anyagból készült, amin sajnos meglátszódnak a karcolódások, viszont a testreszabhatóságból megkapta a 10 pontot, ugyanis nem csupán előre-hátra, hanem még oldalra is mozgatható a kicsike!

Anyagminőség

A felhasznált anyagok tekintetében nincs szégyenkezni valója a Dark Desertnek, ugyanis a műbőr felületek pont úgy festenek, mintha valódi bőrből készültek volna, bár ezért az árcéduláért már akár lehetne bőr is. Emellett a dizájnvarrás is elsőosztályú munka, nem találtam benne semmilyen szálhibát, egyben van a cucc! A széleket pedig karbonmintával vonták be, ilyet én még nem láttam gamer széken, elnöki! A párnák memóriahabosak, azaz felveszik a nyakunk, illetve derekunk formáját, de szerencsére több óra használat után sem süppedünk bele, szóval nem az olcsóbb, lágy memóriahabbal szerelték, ami szintén plusz pont.

Minőségi anyaghasználat mindenhol

A deréktámasz az egyik legjobb, amivel valaha találkoztam, valószínűleg a megfelelő keménységű memóriahaboknak köszönhetően. Viszont ezt nem lehet a székhez rögzíteni. Hogy miért nem? Fogalmam sincs, én például örültem volna a lehetőségnek.

Állíthatóság

Az ArenaRacer nem bízta a véletlenre: 150 kg-ig bárki igénybe veheti a Dark Desertet, amivel az átlagos gamer székek 100 kg-os terhelhetőségre egy laza 50%-ot vert rá az új kihívó. Ennek megfelelően nem 5., hanem 4. osztályú hidraulikus gázkarral szerelték. Nem rossz, nem rossz!

Oldalról is formás

A magasságállítás esetén pedig hozza a szokásos átlagot, én például 80% körül használtam és semmiféle anomáliával nem találkoztam. Amit viszont nem tudok megérteni, az hogy miért nem lehet hintázás nélkül fixálni a háttámlát. Sajnos van egy minimális holtjáték, ami elég idegesítő, ez a jelenség egyébként a noblechairs-ek esetén is fennáll. Fogalmam sincs, miért van így, én idáig nem találkoztam volna olyan emberrel, akinek ez annyira bejött volna.

Szó szerint hanyatt dobhatjuk magunkat

A háttámlát a 90 fokos szögtől kezdve egészen 135 fokig dönthetjük. A teljesen hátradöntött támla esetén én már nem mertem benne ülni, egyszerűen túl sok. Az biztos, hogy filmet nézni vagy akár aludni akarunk benne, az sem lesz probléma.

A dizájn itt is rendben van

A talpazat stabil fémváz szerkezet, aminek az egyik részére rákerült az ArenaRacer felirat, viszont a kerekek műanyagból készültek. Remekül lehet vele manőverezni, de a fémkerekeknek jobban örültünk volna, már csak a tartósság faktor miatt is.

A széket itt tudjátok megvásárolni

Összefoglalás

Ilyen egy magyar prémium gamer szék – ArenaRacer Dark Desert teszt

A GameArena Dark Desertje kiállta (vagy inkább ülte?) a próbát. Annak ellenére, hogy a hazai cég nemrég vágott bele a gamer székek piacára, nincs szégyenkezni valójuk. Van pár hiányosság, mint ahogy a nagy gyártónál is, de a dizájnnal és a kényelemmel egyáltalán nincsenek lemaradásban, sőt! Az 5 éves garanciaidő már önmagában kiemelkedő, épp ezért könnyebben el tudjuk neki nézni a 138 ezer forintos árát, ami egyébként nem túlzó a felső kategóriához mérten. Sajnos azt egyelőre nem tudjuk, hogy hogyan bírja hosszú távon, de az 5 éves gariidő és a 150 kg-os terhelhetőség mellett nem kockáztatunk túl sokat. A hibáitól eltekintve a Dark Desert egy remek szék lett, ami nem csak a gamereknek jöhet jól.


Szerzői értékelés

8

Egyedi megjelenés

Minőségi anyaghasználat

Minden irányba mozgatható kartámlák

Borzasztó kényelmes

A memóriahabos derék, ill. nyakpárnák szenzációsak

Minőségi összeszerelés

Magyar termék

5 év garancia

 

Nem állítható deréktámasz

Műanyag kerekek

Egy eredeti bőr borításnak jobban örültünk volna

Minimális „noble-féle” hintázó háttámla

Olvasói értékelés

10

×