Orange vásárlásai gyanússá váltak, kapta is az ellenőrző telefonhívást.

Végre megérkezett a Descent of Dragons, az előrendelők így kibonthatták a régóta érintetlen packokat. Persze nem csak ők estek neki vadul a bontogatásnak, voltak akik goldért vásároltak be, és akadt aki a már jól megszokott árakon vásárolt packokat.

Az arányosan legjobb vétel ebben az esetben 60 pack 70 dollárért.

Itt ugyanis az egy packra eső átlagos költség, az összes többi lehetőségnél jutányosabb. Ebben a konstrukcióban 1.167 dollárba kerül csak egy pack. Természetes, hogy sokan éltek ezzel a lehetőséggel már a megjelenés napján, ami rengeteg tranzakciót jelent kvázi egyszerre. Ez a vásárlási kedv a szervereken is meglátszott. Európában például, ahol suli és munkaidő után, már tűkön ülve vártak a játékosok a megjelenésre, le is halt a szerver a fokozott aktivitás miatt.

I see Blizzard is back to its old days of screwing EU from r/hearthstone

A megnövekedett aktivitás persze rengeteg pénzmozgást is jelent a Blizzard oldaláról. Olyan sokat, hogy az már egyes bankoknak gyanús is kezdett lenni, ezért telefont ragadtak és felhívták ügyfeleiket. Akiknél túl gyakori utalásokat láttak, mivel többször is vásárolt packokat, azokat felhívták: vajon tényleg önszántából utalt ennyi pénzt a Blizzardnak? És itt most mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb összegről beszélünk, a gyanút ugyanis a több egymás utáni vásárlás keltette fel.

A közösségi médiában több ilyen sztori is keringett a megjelenés napján, a legfelkapottabb viszont mégiscsak Orange-é, akit élő adásban hívott saját bankja. Pedig ő még nem is vett túlzottan sok packot, a korábban előrendelt mennyiség mellé csupán háromszor 60 packot vásárolt.

Vélhetően nem ő volt az első aznap, akinél gyakori pénzmozgást láttak a Blizzard felé, viszonylag nagyobb összegről. Az utalásos átverések korában teljesen érthető ez a fajta elővigyázatosság a bankoktól, még mindig jobb, mintha csak úgy letiltanák anélkül, hogy megkérdeznék a számla tulajdonosát.

Aki tehát sok packot készül venni, tartsa maga mellett a telefonját, hátha az ő bankja is aggódó hívásokkal keresi a költések miatt. Jó bontogatást mindenkinek.

×