A VR-rendszer nem játszik majd jelentős szerepet a Project Scarlett életében. Erről nyilatkozott az Xbox feje, Phil Spencer.

Phil Spencer egy közelmúltbeli interjúban azt mondta: az Xbox fejhasználók egyszerűen nem kérnek a VR-ból.

„A VR elszigetelő rendszer. Én a játékokat valamiféle közösségi élménynek gondolom. Mi általában reagálunk arra, amit a felhasználók szeretnének, és … senki nem kérte a VR-t” – fogalmazott Spencer. „Az Xbox játékosok tudják, hol találják meg a VR élményt, ha kíváncsiak rá. Ráadásul senki nem ad el millió és millió számban VR eszközt. Egyszer talán eljutunk eddig, de jelenleg mi nem erre összpontosítunk” – tette hozzá.

A Microsoft véleménye a VR-ról ellentétben áll a Sony elképzelésével. A PSVR megjelenésével számos exkluzív VR cím jelent meg a PlayStation kínálatában, már csak azért is, mert az eszköz olcsóbb, mint PC-s testvérei. 2019 márciusáig több mint 4,2 millió PSVR eszközt értékesítettek.

A Sony várhatóan ismét beveti saját VR eszközét, amikor a PlayStation 5 2020 végén megjelenik. Nos, ha az Xbox nem is rukkol elő a közeljövőben VR rendszerrel, a PSVR-on kívül is sok vállalat foglalkozik a technológiával. A Valve például nem csak saját headsetet dobott piacra, de nemrég a VR exkluzív Half-Life: Alyx megjelenése is napvilágot látott.

Te örülnél, ha az Xbox-hoz is lenne VR headset?

×