Nincs két hete, hogy megjelent a Fallen Order de a modderek már megtalálták a módját, hogyan nyúljanak bele a játékba.

Múlt előtti hét pénteken jelent meg a Respawn új Star Wars játéka, a Jedi: Fallen Order (kritikánk még készülőben), és bár első benyomásaink alapján a játék gyönyörűen néz ki, vannak, akik szerint jócskán van mit javítani. Tekintve, hogy a játék az ingyenesen hozzáférhető Unreal Engine-ben lett kódolva, a fejlesztők szinte azonnal munkához is láthattak, ha valami kifogásuk lett volna.

Ennek köszönhetően a Nexusmods portálon már a megjelenés napján (!!!) megjelentek modok, amik egy kicsit újrahúzzák a játék fényeit és színeit, hajszálnyival jobb kontrasztot adva a játéknak, vagy a Skywalker Reshade FX esetében mélységélességet és HDR-hatást kölcsönözve a játéknak.

Fallen Order

Minimális a különbség, de ha nem tetszik a részletes háttér, mélységélességgel homályosíthatunk rajta | Kép forrása: Nexusmods

A grafikai modokon kívül a másik játékelem, amihez a legtöbb hobbifejlesztő hozzányúlt, az a főszereplő, Cal Kestis kinézete. Meglepően sokan ellenzik a fiatal Jedi lobogó, vörös sörényét: van mod, ami feketére cseréli, van, ami le is nyírja rövidre, de akinek az alapvetően fiatal karakter fiatal arcával van ellenvetése, kackiás bajuszt is adhat a főszereplőnek. De ha eleve bajunk van azzal, hogy egy ismeretlen Jedi mester ismeretlen tanítványával kell játszanunk, Cal arcát átalakíthatjuk a kánonból kikerült Star Wars könyvekből megismert Ben Skywalker, Luke Skywalker fiának arcává.

Bár igazából senki sem látta, de állítólag így kéne kinéznie Ben Skywalkernek… | Kép forrása: Nexusmods

Úgy tűnik, egyre többen hozzáférnek a ruha textúrákhoz is (legnagyobb valószínűséggel azért, mert erre is van egy külön mod, ami kifejezetten a fejlesztők munkáját könnyíti), és több ruhaátalakító modot is találunk.

A külcsínyen kívül van aki komplexebben belenyúlt a teljesítménybe is. Van mod, ami például teljesen kiveszi a játék indításakor megjelenő, átugorhatatlan fejlesztői logókat, így nagyjából 20 másodperccel előbb tölt be a menüképernyő. Van, ami a processzor kihasználtságát csökkenti, ami elkerülhetővé teszi a régebbi CPU-k esetén fellépő akadozást.

Nektek eddig hogy tetszik a játék? Lenne szükségetek ezekre a modokra?

×