Ami az elmúlt pénzügyi negyedévet illeti, az Activision Blizzard 700 millió dolláros bevételre tett szert mikroztranzakciókból.

Az egyik legtöbb bevételt hozó cím ráadásul a Call of Duty: Black Ops 4. Az Activision Blizzard nemrég arról számolt be, hogy a játékon belüli mikrotranzakciók összbevétele 709 millió amerikai dollár volt, a szeptember 30-án véget ért negyedévben. Ez persze soknak tűnhet, de valójában az előző év ugyanezen időszakához képest 31 százalékkal kevesebb pénzt kerestek.

Az egyik sikeres cím a negyedévben a Call of Duty: Black Ops 4 volt mikroztanzakciók tekintetében, miközben a visszaesés egyik oka a Destiny franchise hanyatlása, mely elég nagy kiesést okoz a vállalat számára – írja a Gamespot. Arról nem is beszélve, hogy az Activision mikrotranzakciós stratégiája sok esetben ellentmondásos volt: pont a Black Ops 4 esetében éltek panasszal a játékosok, hogy a cég arra kényszeríti őket, hogy költsenek, ha nyerni akarnak. A nemrég megjelent Modern Warfare kapcsán már a megjelenés előtt ettől féltek a rajongók.

Kép forrása: Activision

Persze az Activision Blizzard hatalmas cég, így több lehetősége van arra, hogy bevételt szerezzen a mikrotranzakciókból. A mikrotranzakció egyébként óriási üzlet a játékkiadók számára. Korábban a Take-Two arról nyilatkozott, hogy több mint 300 millió dollárt keresett mikrotranzakciókból az utóbbi negyedévben, olyan játékoknak köszönhetően, mint a GTA V vagy a Red Dead Redemption 2.

Te melyik játékban költöttél már valamire?

×