A Ninjas in Pyjamas játékosai közül ketten nem kaptak vízumot, sőt az edző is így járt. Persze még van egy kis esély, hogy kijussanak.

Milyen érdekes, hogy pont a Ninják kerülnek nehéz helyzetbe Japánban, ahol a Rainbow Six Pro League 10. döntője zajlik november 9 és 10 között. A Ninjas in Pyjamas játékosai közül João “Kamikaze” Gomes és Julio “JULIO” Giacomelli esetében megtagadták a beutazási vízumot, a játékosok mellett pedig az edző Arthur “Ar7thur” Schubert szintén vízumproblémákkal nézett szembe – írja a Talkesport. Persze nem ők az egyetlen csapat, akik hasonló problémákkal küzdenek.

Kép forrása: Clubberia

A NiP mellett a múlt héten a FaZe Clan csapatának egyik játékosa is így járt. A különböző csapatok szerint ennek többek között oka az is, hogy az ESL a korábbi versenyektől eltérően ezúttal nem intézi a vízumokat a csapatok számára – ennek a felelősségét átadta a játékosoknak. Így többen csak napokkal a mérkőzések kezdete előtt tudták meg, hogy maguknak kell az országba bejutási kérelmet intézniük.

A NiP-nek persze még van esélye, hogy kijusson Japánba. A csapat menedzsere szerint amennyiben Kamikaze és Julio befáradnak a japán nagykövetségre Brazíliában, még kaphatnak vízumot. Sajnos ez nem vonatkozik az edzőre, Ar7thurra. Ha ez a kiutazási kísérlet is kudarcba fullad, a latin-amerikai térség komoly hátrányba kerülhet a versenyen.

A Rainbow Six Pro League 10. évadának fináléjára hétvégén, november 9-10-én kerül sor Japánban. A verseny nyereményalapja 626 ezer dollár.

×