Egy videoriport alapján a résztvevők többsége támogatta a Blitzchung eltiltása ellen felszólalókat, de ennek ellenére támogatják a Blizzard fejlesztőit.

A PC Gamer a konferenciát körbejárva több résztvevőtől is megkérdezte, mit szól a hongkongi tüntetéssel szimpatizálók jelenlétéhez. A többség annak ellenére, hogy támogatta a tüntetőket, és nem értenek egyet a Blizzard döntésével, ezt nem tartja elegendőnek ahhoz, hogy bojkottálják a fejlesztő játékait.

Az egyik megkérdezett szerint a döntést a magas beosztású vezetők hozták, nem pedig a fejlesztők és tervezők – miért lenne hát értelme őket büntetni a fejleményekért? A tüntetők kint gyülekeztek a bejárat előtt, és az egyik demonstráló elmondása szerint egy hongkongi szabadságért küzdő amerikai szervezet jóvoltából ingyen pólókat is osztogattak.

 

J. Allen Brack vezérigazgató a nyitóceremónia legelején rövid beszédben fejezte ki bocsánatkérését az ügyben – később a szintén PC Gamernek adott telefonos interjúban azonban ismét leszögezte, hogy nem fogják visszafordítani a büntetést. Blitzchung megszegte a verseny szabályait azzal, hogy nem a játékhoz kapcsolódó dologra terelte el az interjút, a műsorvezetők pedig nem végezték jól a munkájukat, és nem terelték vissza a beszélgetést a megfelelő mederbe.

Az interjúban Brack szintén elhatárolta magát a NetEase Weibo-posztjától. A vállalat annak ellenére hogy a Blizzard hivatalos kínai partnere (állami szabályozás szerint külföldi cégek nem működhetnek az országban, csak belföldi partnereken keresztül), nem egyeztetett az amerikai anyacéggel, amikor azt posztolta a kínai közösségi oldalra, hogy a „Mindig tisztelni és védeni fogjuk országunk becsületét.”

Brack azt mondta, nem lettek megkérdezve a kínai érdekeket védő poszt tartalmáról, nem engedélyezték, és ha meg lettek volna kérdezve, megtiltották volna megosztását. A vezérigazgató az interjúban nem tért ki arra, folytatják-e ezek után az együttműködést kínai partnerükkel.

×