A PUBG ötödik évadában a fejlesztők következő célpontja Erangel után Miramar lesz. Jelenleg már tesztelhető a frissítés és a sok változás a tesztszerveren.

A PUBG következő frissítésében többek között könnyített loot-megosztás, új Survivor Pass: Badlands vár minden játékosra. Hogy pontosan mi is várható, arról kiadtak egy hivatalos leírást is, illetve TS Jang producer egy videóüzenetet is megfogalmazott az 5. évaddal kapcsolatban.

 

Miramar update

Miután teljesen átdolgozták Erangelt, a PUBG fejlesztői elkezdenek lassan-lassan Miramarral foglalkozni. Hogy a map hasonló nagy átalakításon megy-e keresztül, egyelőre kérdéses, de az 5-1-es patch alatt biztos, hogy újdonságok várhatók a spanyol mapon.

  • Miramaron megjelent a A La Muerte Vamos nevű versenypálya, új elemekkel, rámpákkal, ugratókkal.
  • Elérhető a pályán az arany Mirado.
  • Megkönnyítve a pályán való mozgást, kivettek jó sok tárgyat és szemetet az épületekben és azok környékén.
  • Növelték a felszerelés megjelenésének esélyét is, így mostantól elvileg több scope található majd a pályán. Mivel Miramar alapvetően egy távolsági harcra fókuszáló map, így a scope-ok spawn aránya 18 százalékkal nőtt. Nőtt továbbá az AR, DMR, Win94 fegyverek spawn aránya is. Pisztolyokból viszont 31 százalékkal kevesebb lesz, kissé nőtt a sapkák, táskák és mellények esélye.

Automata

Kép forrása: PUBG

Bekerültek Miramarra, illetve a Camp Jackal-re (gyakorlópálya) az automaták, melyekből energiaital és fájdalomcsillapító (painkiller) lootolható. Miramaron az automaták random helyeken jelennek meg, leginkább benzinkutak, a kaszinó, motelek stb. környékén. Ha szerencséd van, az automata több energiaitalt is adhat egyszerre.

Survivor Pass: Badlands

A Survivor Pass új jutalmakkal, küldetésekkel és továbbfejlesztett módon tér vissza. Új közösségi küldetéseket, kihívások várhatók, mely során a játékosok együttműködhetnek, hogy felfedezzék a Miramar rejtett történetét. A Community mission során egyedi skinek gyűjthetők. Nem elhanyagolható tény, hogy a Survivor rendszer nullázódik, illetve a pontrendszer balanszolva lett.

Kép forrása: PUBG

Win 94 újjászületése

A Win94 mostantól automatikusan fel lesz szerelve egy eltávolíthatatlan 2.7x-es scope-al. Más műszaki adatok nem változtak. A Win94 mostantól Miramar exkluzív fegyver.

Kép forrása: PUBG

Loot-megosztás

Egy új funkció lehetővé teszi a játékosoknak, hogy bizonyos elemeket ledobjanak a csapattársaknak. Amikor egy csapattárs rádióüzenet útján gyógyító eszközt vagy lőszert kér, egy ikon jelenik meg a feje felett, amely jelzi a csapattársaknak, hogy dobjanak le a kért tárgyból az F gomb megnyomásával. A tárgyakat legfeljebb 15 méterre lehet dobni.

Kép forrása: PUBG

Eldobható közelharci fegyverek

Az összes közelharci fegyvert dobóeszközként lehet használni az ellenség megtámadására. Egyszerre több melee fegyver is magunknál tartható. Hogy milyen messzire lehet dobni az sem mindegy, a távolsággal pedig a sebzésük is csökken.

  • Machete, Crowbar, Sickle: A maximális dobási távolság 40 méter.
  • Pan: A maximális dobási távolság rövidebb, mint a többi közelharci fegyver esetében: csupán 30 méter.

A legnagyobb sebzés beviteléhez 15 méteren belül kell lenni. A sérülések 15-30 / 40 méter távolságtól kezdenek csökkenni. Célzáskor egy pályaív jelenik meg, mint a gránátok esetén.

Kép forrása: PUBG

A fenti fontos változásokon kívül számos egyéb változást, hibajavítást és frissítést eszközölt a PUBG Corp., amivel még élvezetesebb lesz a játék. Hogy pontosan mi változott még, részletesen elolvashatód a hivatalos patch leírásban.

Te melyik változásnak örülsz a legjobban, vagy a legkevésbé?

×