Az Epic Games hajlandó kockára tenni a Tencent 40%-os tulajdonosi részét azért, hogy sose kelljen politikailag súlyozott döntéseket hozniuk.

Az Epic Games tegnap nyilatkozta le a The Verge-nek, hogy náluk semmilyen formában nem lesz büntetve, ha valaki véleményét nyilvánítja bármely politikai témáról. A nyilatkozatot arra válaszul adták ki, hogy a Blizzard kemény megrovásban részesítette Grandmasters egyik játékosát, Blitzchung-ot és a műsorvezetőit, amiért a játékos élő adásban kiállt a hongkongi tüntetők mellett. A rajongók felháborodtak, mivel szerintük a cég ezt a kínai pénzügyi befolyás miatt teszi.

Az Epic Games vezetője, Tim Sweeney saját Twitterén válaszolt a témával kapcsolatos kérdésekre. Sokan támadólag léptek fel ellene, miszerint csak PR fogás az egész, ha ténylegesen az Epic Games közvetítésére kerül a sor, már nem lesz ilyen magabiztos. Többen azt is felhozták, hogy a cégben 40%-os részt képvisel a kínai Tencent, a világ piacvezető játékvállalata, akik az NBA botrányra válaszul már megvonták a támogatást a Houston Rockets csapatától.

De Tim Sweeney ezekre is válaszolt.

„Ez sosem fog megtörténni nálunk, ameddig én vagyok az alapító, vezető és többségi részvényes.”

Sokan nem szeretik az Epic Games-t, nem akarják elfogadni a Steam-et kiszorító új virtuális játékboltot, vagy imádják utálni a Fortnite: Battle Royale sikerét. Viszont nem sok olyan cég létezik jelenleg, aki így kiállna egy morális érték mellett úgy, hogy ez számukra csak veszélyt jelenthet.

Azt hiszem most kijár nekik a tisztelet.  

csoport_fortnite_320x300 csoport_gamer_320x300

×