Alen Ladavac korábban a Croteam technológiai igazgatója volt, amely többek között a Serious Sam és a The Talos Principle játékokat fejlesztette.

A Croteam egy horvát videojáték-fejlesztő csapat, amelyet Roman Ribaric, Alen Ladavac, Davor Hunski és Damjan Mravunac alapítottak 1993-ban. Néhány címet kivéve, mint a The Talos Principle, leginkább Serious Sam játékokat fejlesztettek. A PCgamer szerint Alen Ladavac, aki 25 éven keresztül volt a stúdió munkatársa, most a Google Stadia csapatához csatlakozik.

„Nehéz szívvel váltam el kedves barátaimtól és kollégáimtól. Soha nem felejtem el azt a sok gyönyörű évet, amelyet velük töltöttem és azokat a fantasztikus dolgokat, amelyeket készítettünk” – írta a LinkedIn-en Alen, miután kilépett a Croteam-ből, ahol az utóbbi 14 évben töltötte be a chief technology officer szerepet.

Kép forrása: ShackNews

„Nagyon izgatott vagyok, mert bejelenthetem, hogy a Google Münchennél kezdek dolgozni, csatlakozva a fantasztikus Stadia csapathoz, hogy segítsek elhozni a felhőalapú játékokat. Amit valaha lehetetlennek gondoltak, most valóság lesz. Hálás vagyok, hogy esélyt kaptam arra, hogy részt vegyek ebben” – tette hozzá.

A Google Stadia várhatóan novemberben indul, havonta 9,99 dollárért. A havi előfizetők rendszeresen ingyenes játékokat kapnak, többek között a Destiny 2: The Collection-t.

×