Senki sem szereti a csalókat (még a csalók sem), és ez igaz a Bungie-ra is, a Destiny sorozat fejlesztőire. A stúdió támadást indított a cheaterek ellen.

A Bungie nemrég bejelentette, hogy a számos Destiny 2 csalót tiltott ki a játékból – írja a Gamespot. A legtöbben aim-botot használtak, ami jelentősen megkönnyíti a célzást.

„Biztonsági csapatunk október 3-án lépéseket tett az óriási banhullámra, mely során kitiltjuk azokat a játékosokat, akik valamilyen csalást használnak” – írta a Bungie a Twitteren.

A banhullám azért sem véletlen, mert ez a hét nagyon fontos a Destiny 2 számára: a játék legújabb kiegészítője, a Shadowkeep a héten indult, a játék ingyen játszható verziója, a New Light mellett. A Shadowkeep és a New Light indulása egyébként nem volt teljesen zökkenőmentes, mivel Bungie arra kényszerült, hogy több órára leállítsa a játék szervereit, „sürgősségi karbantartást” céljából. A helyzet azóta javult.

 

A Destiny 2 megjelenése napján több mint 200 ezer egyidejű játékossal büszkélkedhetett csak a Steam-en, a cím pedig azóta is igen népszerű.

A Steam statisztikai oldala szerint a játék október 3-án elérte a 222 ezer egyidejű játékosszámot, ezzel pedig a Steam legnépszerűbb játékai közt szerepel.

×