Ma a PUBG Europe Twitter oldalán hivatalosan is bejelentették, hogy a két platformon, PS4-en és Xbox-on együtt játszhatnak a PUBG játékosok.

Ilyen először fordul elő a PUBG történetében. A bejegyzés szerint, miután már konzolon is elérhető a 4.3-as frissítés, a konzolos cross-play szerverek elindítása is megtörtént, a nyilvános tesztszerver segítségével. A PTS ugye alapvetően azt teszi lehetővé, hogy a PUBG Corp. kipróbálja és tesztelje azokat az új funkciókat és javításokat, melyeket később be szeretne vezetni a játékban. A PUBG 4.3-as frissítésével megjelentek konzolon is a PTS, ahol a konzolosok szabadon játszhatnak egymással, vagy épp egymás ellen.

A játékon belül a játékosok egy ikonnal tudják azonosítani, hogy ki milyen konzolon játszik. Ezek a ranglistán is szerepelnek.

Kép forrása: powerupgaming.co.uk

Miért a tesztszerver?

A tesztszerver most elsősorban azért élvez prioritást a cross-play esetében, mivel előzetes tesztekre van szükség ahhoz, hogy lássák, hogyan is működik a cross-play. Kiderülhetnek a hibák, a problémák, melyeket orvosolni tudnak, mielőtt bekerül az éles szerverekre.

Kép forrása: powerupgaming.co.uk

Te örülsz a konzolos cross-play bevezetésének?

×