Bár korábban a fejlesztők megerősítették, hogy a The Last of Us 2-ben is játszhatunk majd online, most úgy néz ki, mégsem lesz ilyen játékmód.

A USgamer hírportál a multiplayer játékmód részleteiről kérdezte volna a Naughty Dog vezető játéktervezőjét, Emilia Schatz-ot, aki viszont a kérdésre válaszul csak annyit mondott: „Az egyjátékos élményre akarunk fókuszálni, úgyhogy ehhez egy single player játékot tervezünk”. Később más, Sony források is megerősítették a hírt.

Korábban a 2018-as E3-on a játék két rendezője, Kurt Margenau és Anthony Newman több portálnak is megerősítették, hogy a The Last of Us első részében megismert multiplayer még vissza fog térni. Jól mutatja a játékmód sikerességét, hogy mennyire szomorúan fogadták a rajongók a hírt, mikor most szeptemberben leállították a Last of Us szervereket.

A Naughty Dog egy külön közleményben megjegyezte, hogy a multiplayer mód lehet, hogy felbukkan még egy önálló projektben, de az biztosan nem a The Last of Us Part 2 lesz.

the last of us part 2

Kép forrása: gamesradar.com

Azért jó híreket is kaptunk a játékról: Schatz elmondta, hogy teljesítmény szempontjából inkább az alap Playstation 4-ek hardverére optimalizálják a játékot, és nem a PS4 Pro-éra. Ezzel remélhetőleg elkerülik azokat a problémáit, amelyek eddig mindig felmerültek olyan esetekben, mikor a játékot egy konzol alap és prémiumverziójára is kiadtak.

Nektek hiányozni fog a Last of Us multiplayer, vagy eleve csak a single player verzióra gyúrtatok?

×