A Mi Mix sorozat eddig is a képernyő méreteinek csúcsra járatásáról szólt, de most az új Alpha verzióval a korábbi darabokat is felülmúlták.

Az elmúlt években mintha minden telefongyártó azon dolgozott volna, hogy a képernyő felületéből minél nagyobb százalékot tegyen ki a képernyő: a szelfikamerát és a szenzorokat eleinte kis bemetszésekbe, később kivágott lyukakba rejtették.

Olyat is láttunk már, hogy a telefon oldalára is átnyúlik a képernyő (a Samsung „Edge” névvel jelzett készülékeken már évek óta), de olyat most a Xiaomi csinált először, hogy a kijelző nemcsak lecsúszik a készülék oldalára, de körbe is ér rajta.

Kép Forrása: theverge.com

Ahogy a Verge-hez is eljutott fotókon és videókon látszik, az eredmény egy mindenhonnan világító, elképesztően futurisztikus készülék.

Természetesen belülről is megkap a Mi Mix Alpha mindent, amire egy csúcstelefonnak szüksége van (Snapdragon 855, 12GB RAM, 512GB tárhely, 5G csatlakozási képesség, 40W-os gyorstöltés), bár talán a 4050 miliamperórás akksi kevésnek tűnik ilyen sok képernyőhöz.

Kérdés persze, hogy hova kerül a szelfikamera? A válasz pedig: sehova. A hátsó főkamera képes szelfikameraként is működni, hiszen ha a telefont megfordítjuk, a kijelzőn látjuk magunkat.

Kép forrása: theverge.com

Igazából lényegtelen is latolgatni a telefon képességeit és hátrányait – nem fog tényleges tömeggyártásba kerülni. Koncepciódarabként csak relatíve kevés példányban készítik el és az ára is várhatóan elég borsos lesz: 2800 dollár, azaz közel 850 ezer forint.

Szerintetek eljön majd az idő, mikor mindenki ilyen csupakijelző telefonokkal mászkál majd? Vagy nem elég praktikus az ötlet?

×