A Valve arra kérheti a jövőben a játékosokat, hogy az azonosítás során ugyanazt a telefonszámot használják a Dota 2-ben, mint a Steamen.

A Valve újabb lépéseket tesz annak érdekében, hogy megtisztítsa a Dota 2 matchmakinget azoktól, akik igazságtalanul tesznek szert előnyre. Így most egy az új elképzelés szerint a kétlépcsős azonosítás során ugyanazt a telefonszámot kell használni a Steamen és a Dota 2-ben is – írja a Dot Esports. Minderre egyébként egy adathalász jött rá a kódok közt:

Kép forrása: Dotesports

A Steam ellenőrzés alapvetően ahhoz kell, hogy összekötve a fiókot a telefonszámmal, a játékosok értesítést kapjanak a bejelentkezési kísérletekről, illetve a kétlépcsős azonosítással megfelelő védelmet kapjanak a hackerek ellen. A Valve most valószínűleg hasonló funkciót szeretne bevezetni a Dota 2 ranked mérkőzések során a játékosok azonosítására.

Ha azonban úgy találják, hogy valaki valamilyen módon megszegi a játékszabályokat, más játékosokkal szemben tisztességtelen módon megnöveli az MMR pontszámot, vagy gyanúsan rendkívül alacsony pontszámmal rendelkezik, akkor a fiók feketelistára kerül a ranked játékmódban. A rendszer automatikusan felismeri a kitiltja azokat, akinél ilyet tapasztalnak. Ezzel együtt maga a telefonszám is tiltásra kerül, így a játékos képtelen megkerülni a büntetést, és nem képes sehogyan sem rankedet játszani.

Kép forrása: Tilt Report

Persze az igazán toxikus és pénzt sem sajnáló játékosok még így is megtehetik, hogy új telefonszámot használnak az azonosításra, és folytatják „áldásos” tevékenységüket, megkerülve a rendszert. A Valve ezért szeretné, hogy mindenki ugyanazt a számot használja a Dota 2-ben és a Steamen is.

Valószínű, hogy a jövőben tehát valamilyen módon a Valve arra kéri majd a játékosokat, hogy kössék össze Dota 2 fiókjukat a Steammel, és később már csak ilyen módon tudnak majd rankeden játszani. Ez ráadásul valószínűleg csak az egyik a sok módszer közül, amit a vállalat megtesz majd a tiszta játékért, vagy azért, hogy a kitiltott játékosok ne tudjanak visszatérni.

Szerinted mennyire működik majd a Valve új módszere?

×