A Geek Fam együttműködésben az Academy of Esports-al Geek Akadémiát hoz létre Malajziában. A cél a fejlődés az esportok terén.

A maláj esport szervezet, a Geek Fam nem csak egy egyszerű szervezet szeretne lenni Délkelet-Ázsiában. Most arra törekszenek, hogy bővítsék tevékenységüket, így kapcsolatba léptek az Academy of Esports-al, hogy elindítsák saját fejlesztésű oktatási programjukat – írja a Dot Esports.

Malajziában az Academy of Esports célja egyébként annak elősegítése, hogy az iskolákban a diákok minél jobban megtapasztalhassák a videojátékok nyújtotta élményeket kompetitív szinten is. A szervezet az iskolai esport-kezdeményezéseket támogatja.

Kép forrása: Geek Academy

A friss együttműködésben létrejövő Geek Academy konkrét tanfolyamot kínál azoknak, akik szeretnék javítani készségeiket a játékokban. Az új akadémia CS:GO-ra, illetve Dota 2-re összpontosít.

„A Geek Academy egy új programot kínál, amely nemcsak a profi játékosok számára lehet segítség, hanem azok számára is, akik fejleszteni szeretnék készségeiket” – írta a szervezet a hivatalos bejelentésben.

Az oktatáson egyébként nem csak magát a játékot ismerhetik meg közelebbről, de szó van stratégiákról, konfliktushelyzetekről, döntéshozatalról és társadalmi készségfejlesztésről is. A kognitív készségek fejlesztése különösen fontos a szervezet számára.

Hogy pontosan mit és hogyan tanulnak meg a diákok a Geek Academy-n, elolvashatod a hivatalos oldalon. Te örülnél egy ilyen tanfolyamnak Magyarországon?

×