Ha filmekről van szó, a legnagyobb adatbázis az IMDB, ha viszont játékokról, akkor képbe kerül az IGDB. Az oldal most csatlakozik a Twitch-hez.

Az IGDB-t (Internet Gaming Database) egy kis svéd csapat alapította 2015-ben azzal a céllal, hogy a játékokról mindent egyetlen helyen lehessen megtalálni, hasonlóan a filmes tematikájú IMDb-hez. A digitális játékáruházak fizethetnek az IGDB metaadataiért, így keres pénzt az oldal – írja a PCGamer.

Korábban a Twitch játékkönyvtára a Giant Bombon alapult, ami miatt a streamelt játékok keresése elég hiányos volt, különösen ha kisebb indie játékokról volt szó. Például az egyébként Ázsiában különösen népszerű Touch című játékot egyáltalán nem lehetett megjelölni a Twitchen, pedig sokan játszottak vele egy időben. Mindez remélhetőleg megoldódik az IGDB-vel, éppen ezért a Twitch partnerségbe lépett az oldallal.

Kép forrása: IGDB

Az IGDB tulajdonosa egy internetes posztban azt írta: az együttműködésnek köszönhetően a Twitch és az IGDB adatbázisa is bővül, sőt információk terén alapja lehet számos alkalmazásnak, szolgáltatásnak és weboldalaknak.

Ha kíváncsi vagy, mit is tud az adatbázis, bátran látogasd meg az oldalt!

×