Az Epic Games B.R.U.T.E-al kapcsolatos hozzáállásában semmi logikát nem lehet felfedezni, így ezt az összeesküvés elméletet sikerült kifőznünk.

A Fortnite Világbajnokság után, augusztus 1-én mutatták be a Season X-et a Fortnite: Battle Royale-ban. A háttértörténet sajnos egyre laposodik, időportálokon keresztül érkeztek vissza a korábbi szezonok ikonikus épületei és megjelent egy nagy meteorit. A múlt történései és a pálya változásai ehhez képest sokkal merészebbek és izgalmasabbak voltak, ez azonban szinte senkinek nem tűnt fel, mert a legnagyobb változást egy hatalmas két személyes robot megjelenése jelentette, az úgynevezett B.R.U.T.E.

kép forrása: epicgames.com

Az új jármű már az első nap felháborodást váltott ki a játékosokból és streamerekből. A Twitteren a #removethemech a 4. legjobban menő hashtag lett közel 80 000 bejegyzéssel. Azonban az Epic Games nem tett semmit az ügyben, majd később ezt a nyilatkozatot adták ki:

„A Fortnite küldetése az, hogy a játékosokat képességtől függetlenül jó élményhez és nyerési esélyhez juttassa. Például – mindenkinek legyen esélye az első ölésre vagy a Victory Royale elérésére és arra az elégedett érzésre, ami ezzel jár. Tudjuk, hogy jelenleg vannak olyan játékosok, akiknek ez még nem sikerült. A B.R.U.T.E-ot ezért raktuk a játékba. Azóta, azok a játékosok, akik eddig nem tudtak öléshez jutni, most többhöz jutnak, ameddig a tapasztaltabb játékosok eredményei szilárdan megmaradtak.”

Rendben, mély levegő.

Egy játék, ami épp próbálja magát megszilárdítani esport-ként, önként elismeri, hogy szeretné, ha a gyenge játékosok elvernék azokat, akik időt és energiát fektettek abba, hogy jobbak legyenek. Biztos nem érzik magukat elárulva azok a játékosok, akik eddig rendes időt fektettek bele és kitanulták minden kis nüanszát, hogy nagyobb esélyük legyen meccset nyerni.

kép forrása: epicgames.com

Továbbá mennyire elégedett egy játékos, azzal a győzelemmel, amit bármilyen nehézség nélkül zsebel be. A battle royale zsánernek, pont ez a szépsége, hogy nehéz. Minden meccsben 100-an érkezünk és csak 1 győztes kerül ki és 99 játékos távozik vesztesként. Nincs rangsorolás, így minden körben új játékosok egyvelege esik be. Szeretem azt gondolni, hogy 5000 meccsből 20%-os nyerési arányommal én is kitanultam a játék csínját-bínját, de attól még minden lobbyban figyelnem kell, ha nyerni akarok, mert soha sem tudhatom kik jönnek majd szembe.

A játék így is kínált bőven elég lehetőséget arra, hogy jó játékosokat verjenek el gyengébbek, azonban ehhez kellett némi belefektetett energia és észszerű stratégia. Alább láthattok egy videót profi játékosokról, akik esély nélkül halnak meg a B.R.U.T.E-tól, ami az Epic Games nyilatkozata szerint nem történhet meg, hiszen a „tapasztaltabb játékosok eredményei szilárdan megmaradtak”.

https://www.youtube.com/watch?v=hfmr60Ygy70&t=53s

 

Egy hónap után mégis hajlandó volt az Epic Games lépni az ügyben, habár addigra jó pár streamer más játékokat kezdett el játszani tüntetésképpen. Véletlen egybeesés lenne-e, hogy az első nerfek pontosan egybeesnek a nyári szünet végével, amikor a fiatal játékosok visszatérnek az iskolapadba. Így most, hogy a játékosszám esik, már ismét érdemesebb megtartani a jó játékosokat és streamereket. Persze kicsit összesküvés elmélet, de nehéz más értelmet találni az Epic Games döntésében, így már csak erre tudunk gondolni.

Mivel korábban az Epic többször reagált a játékosok kéréseire, nehéz azt hinnük, hogy ez nem volt így tervezve már a szezon megjelenésekor és jó pár ilyennek lehetünk még tanui a jövőben.

Ti szerintetek lehet egy játék esport így?

×