A Game Pass Ultimate előfizetők számára ma megjelent Gears 5-ben a játékosok egy sor LGBTQ+ zászlót fedeztek fel a multiplayer módban.

Jelenleg nem kevesebb, mint 19 zászló érhető el a játékban, a kiválasztott banner pedig a karakter mögött jelenik meg, amikor a multiplayer mérkőzések után eredményeket érünk el. Ez lehetőséget ad az LGBTQ+ közösség tagjai számára, hogy büszkén osszák meg identitásukat. Erre nem sok tripla A-s multiplayer játékban volt eddig példa – írja a LADbible.

A bannerek számos változatban elérhetők, ráadásul teljesen ingyenesek. A Twitteren többen örömmel üdvözölték a kezdeményezést, főleg, hogy egy olyan játék, mint a Gears 5 bevezette ennek lehetőségét, amivel szerintük lehetőséget teremtenek egy befogadóbb és barátságosabb közösség építésére.

Természetesen a fejlesztő The Coalition törekvése ismét az internet megosztó témája lehet, de a kezdeményezéssel a Gears 5 még egy lépést tett játékosközösség féle. A Gears 5 mától érhető el Game Pass Ultimate előfizetéssel, a többiek számára pedig szeptember 10-től tölthető le.

A Gears 5 kapcsán közben a fejlesztő megerősítette, hogy messze a leghosszabb kampány készült a játékhoz, amit valaha láttunk a franchise-ban. A terep pedig közel 50-szer nagyobb, mint a korábbi Gears játékokban.

Te már megvetted a Gears 5-öt?

×