Tech

Sportos és impozáns – Thermaltake Isurus Pro Gaming Headset

 

Akik sokat utaznak és okostelefonjukon szeretnek játszani, például egy jó PUBG-t, ahol fontos a tisztán érthető kommunikáció, ez a fülhallgató jó választás lehet. Bár mérete impozáns, könnyen elfér a zsebben. Az biztos, hogy sokkal szívesebben fogjuk magunkkal vinni hosszú útra is, mint más gamer headsetet.

 

Külalak

Amikor a modell 4 éve megjelent, először kínált többféle módszert a kommunikációra: a kis kezelőn elhelyezett mikrofon mellé egy szájhoz illeszthető, külön csatlakoztatható mikrofon is jár, hogy játék közben még tisztábban hallják, amikor kiégünk.

Az egyedi fülhallgató-dizájn méhsejtkivágással és Tt Esports harci sárkány logóval teljesedik ki. Ebből látszik, hogy nem egy szokványos in-ear fülhallgatóval van dolgunk. Viselése látszólag nagy mérete ellenére abszolút kényelmes, így nem okoz vele gondot a több órán át tartó játék/zenehallgatás. Amikor kiveszi az ember a füléből, akkor érzi, hogy kicsit fáj a füle, ahol a piros rögzítő horog hozzáért. A csomagban három méretű gumiharang lapul, amik közül én a közepes méretűt használtam. Számomra fontos, hogy stabil maradt a fülemben, pedig az ilyen fülhallgatók nagyon szeretnek kiesni a fülemből. A mikrofonegység nélkül pedig abszolút ideális futáshoz is.

 

Mikrofon

Az első beüzemelés némi időt vesz igénybe PC esetén, a mikrofon beállítására ugyanis körülményes lehet, mivel elég nagy érzékenységet kell beállítani, hogy jól halljanak minket a csata hevében is. A külön csatlakoztatható mikrofonnal természetesen érezhetően jobb a hangminőség. A kezelőn lévő nyilván inkább beszélgetésre alkalmas. Amíg a levehető mikrofon halkabb, de tisztább hangot, addig a kezelőn lévő inkább hangosabb, de kevésbé tiszta hangot produkál.

 

Hangok

Játék közben jól érezhető a magasabb hangok előtérbe helyezése, ennek pedig hátulütője is van. Amikor például leadunk egy sorozatot a kedvenc fegyverünkből az bizony az ember dobhártyáját elég rendesen megdolgozza. Ugyanez a helyzet a zenehallgatás terén is.

 

 

A hatalmas, 13,5 mm-s hangszóróknak köszönhetően egy átlagos in-ear fülhallgatóhoz képest a telefonunkon legalább 50 százalékkal nyugodtan lejjebb vehetjük a hangerőt. A zenék élvezhetőek a tiszta és karakteres basszusnak köszönhetően. A kb. 10.000 forintos árcédulát persze érdemes szem előtt tartani és nem beleesni abba a hibába, hogy 50-60.000 forintos in-ear fülesekkel kezdjük el összehasonlítgatni a hangminőség terén. Nem ezzel a fülhallgatóval fogunk egy D-dúr Kánon-t élvezni a teljes pompájában. 20 Hz – 20000 Hz közé esik maga a fülhallgató frekvenciaátviteli sávja. Én 30 éves fejjel 20 Hz és 17000 Hz között hallottam vele hangokat. (Összehasonlításképpen egy másik fülhallgatóval, ahol 18000 Hz-et is érzékeltem még.)

A 16 Ohm-os impedanciája révén nem kell neki külön erősítő, így 50 százalékkal kisebb hangerővel is ugyanazt a hangerőt tudja hozni, mint a legtöbb, átlagos fülhallgató.

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Hivatalos: ez lett a legnépszerűbb ház a Hogwarts Legacy-ban

2024.02.08. - Már majdnem egy éve, hogy megjelent a nyílt világú, Harry Potter univerzumban játszódó…

23 perc telt el azóta...

Bukta: Betilthatnak egyes Intel processzorokat Németországban

2024.02.08. - Sajnos néha előfordul, hogy bármennyire is szeretnének a cégek fejlődni és versenyhelyzetben maradni…

1 óra telt el azóta...

Akkora királyság a Palworld Apple Vision Pron, hogy megáll az ész

Gábor János 2024.02.08. - Olyan óriási virtuális kijelzőt kanyarít eléd az Apple Vision Pro, mint…

2 óra telt el azóta...

Végre! – Régóta várt funkció érkezik a Spider-Man 2-be márciusban

2024.02.08. - Akár végigjátszottad már a Marvel's Spider-Man 2-t PlayStation 5 konzolodon, akár nem, érdemes…

3 óra telt el azóta...

A Disney bevásárolja magát az Epic Gamesbe – a célpont a Fortnite

Gábor János 2024.02.08. - A filmes cégóriás beszáll az Epic Gamesbe, ráadásul nem is akármekkora…

4 óra telt el azóta...

Ezeket a játékmódokat hozta el a Warzone Season 2

2024.02.07. – Február hetedikén hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III második,…

17 óra telt el azóta...