Az MSI-nek köszönhetően volt szerencsénk kipróbálni a Thermaltake gamer márkájának, a Tt Esports-nak in-ear gaming fülhallgatóját, a Isurus PRO-t.

Tt eSPORTS Isurus Pro

 

Akik sokat utaznak és okostelefonjukon szeretnek játszani, például egy jó PUBG-t, ahol fontos a tisztán érthető kommunikáció, ez a fülhallgató jó választás lehet. Bár mérete impozáns, könnyen elfér a zsebben. Az biztos, hogy sokkal szívesebben fogjuk magunkkal vinni hosszú útra is, mint más gamer headsetet.

 

Tt eSPORTS Isurus Pro 1

Külalak

Amikor a modell 4 éve megjelent, először kínált többféle módszert a kommunikációra: a kis kezelőn elhelyezett mikrofon mellé egy szájhoz illeszthető, külön csatlakoztatható mikrofon is jár, hogy játék közben még tisztábban hallják, amikor kiégünk.

Az egyedi fülhallgató-dizájn méhsejtkivágással és Tt Esports harci sárkány logóval teljesedik ki. Ebből látszik, hogy nem egy szokványos in-ear fülhallgatóval van dolgunk. Viselése látszólag nagy mérete ellenére abszolút kényelmes, így nem okoz vele gondot a több órán át tartó játék/zenehallgatás. Amikor kiveszi az ember a füléből, akkor érzi, hogy kicsit fáj a füle, ahol a piros rögzítő horog hozzáért. A csomagban három méretű gumiharang lapul, amik közül én a közepes méretűt használtam. Számomra fontos, hogy stabil maradt a fülemben, pedig az ilyen fülhallgatók nagyon szeretnek kiesni a fülemből. A mikrofonegység nélkül pedig abszolút ideális futáshoz is.

 

Tt eSPORTS Isurus Pro 2

Mikrofon

Az első beüzemelés némi időt vesz igénybe PC esetén, a mikrofon beállítására ugyanis körülményes lehet, mivel elég nagy érzékenységet kell beállítani, hogy jól halljanak minket a csata hevében is. A külön csatlakoztatható mikrofonnal természetesen érezhetően jobb a hangminőség. A kezelőn lévő nyilván inkább beszélgetésre alkalmas. Amíg a levehető mikrofon halkabb, de tisztább hangot, addig a kezelőn lévő inkább hangosabb, de kevésbé tiszta hangot produkál.

 

Tt eSPORTS Isurus Pro 3

Hangok

Játék közben jól érezhető a magasabb hangok előtérbe helyezése, ennek pedig hátulütője is van. Amikor például leadunk egy sorozatot a kedvenc fegyverünkből az bizony az ember dobhártyáját elég rendesen megdolgozza. Ugyanez a helyzet a zenehallgatás terén is.

 

Tt eSPORTS Isurus Pro 4

 

A hatalmas, 13,5 mm-s hangszóróknak köszönhetően egy átlagos in-ear fülhallgatóhoz képest a telefonunkon legalább 50 százalékkal nyugodtan lejjebb vehetjük a hangerőt. A zenék élvezhetőek a tiszta és karakteres basszusnak köszönhetően. A kb. 10.000 forintos árcédulát persze érdemes szem előtt tartani és nem beleesni abba a hibába, hogy 50-60.000 forintos in-ear fülesekkel kezdjük el összehasonlítgatni a hangminőség terén. Nem ezzel a fülhallgatóval fogunk egy D-dúr Kánon-t élvezni a teljes pompájában. 20 Hz – 20000 Hz közé esik maga a fülhallgató frekvenciaátviteli sávja. Én 30 éves fejjel 20 Hz és 17000 Hz között hallottam vele hangokat. (Összehasonlításképpen egy másik fülhallgatóval, ahol 18000 Hz-et is érzékeltem még.)

A 16 Ohm-os impedanciája révén nem kell neki külön erősítő, így 50 százalékkal kisebb hangerővel is ugyanazt a hangerőt tudja hozni, mint a legtöbb, átlagos fülhallgató.

Összefoglalás

Sportos és impozáns – Thermaltake Isurus Pro Gaming Headset


Szerzői értékelés

8

Egyértelműen egy életképes in-ear fülhallgatóról beszélhetünk, ami jól jöhet otthon a kanapéban ülve, vagy úton egy laptopon játszva. A Tt Esports méretének köszönhetően komfortos választás lehet azoknak, akik sokat vannak úton, de mégsem akarnak egy egyszerű in-ear fülhallgatóval játszani és kommunikálni barátaikkal. Aki zene őrült, annak másfelé kell nézelődnie, ellenben aki egy a szokásostól eltérő külsejű headsetet akar, levehető mikrofonnal, annak ajánljuk, főleg mert már 11.000 forint környékén hozzájuthatunk.

Olcsó

Extravagáns dizájn

A hangminősége néhol hagy némi kivetni valót maga után, főleg a magas hangok terén

Egy pár óra használat után kicsit kényelmetlenné tud válni a viselése

Olvasói értékelés

0

×