A Khon Kean University által szervezett Speed Drifters versenyen egy csupán szerzetes tanítványokból álló fiatal csapat győzedelmeskedett.

A Speed Drifters esport bajnokságot a thaiföldi Khon Kaen University tartotta augusztus 15-18 között. A versenyre a Balee Sathit Suksa gimnázium tanulói is neveztek, akik győzelmére senki sem számított. A fiatalok mind szerzetesnek tanulnak, így tradicionális dharma viseletben jelentek meg és abban játszottak az esemény során.

A szerzetesnek tanuló diákok heti 20 órában foglalkoznak vallásukkal és a fennmaradó időben, mint minden más tinédzser iskolába járnak és olyan hobbit űznek, amihez kedvük van. A játékot az informatika órán ismerték meg és szabadidejükben gyakorolták. Az interneten persze azonnal voltak, akik ellenezték a csapat öltözetét annak ellenére, hogy nem egy publikus eseményen vettek részt.

A szerzetesek vezető tanára nyilatkozott az esetről – „A tanítványaim még csak gyerekek, az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy még szükségük van fejlődésre és arra, hogy megismerjék önmagukat. Szerettek volna nevezni, így megadtuk nekik a lehetőséget. De nem számítottunk arra, hogy meg is nyerik.”

 

×