Nem fejlődött annyit az esport Ausztráliában, mint azt várták, így most befejezi működését a Gfinity Esports Australia szervezete.

A Gfinity Esports Australia váratlanul bejelentette, hogy november végén abbahagyja működését az országban. A Gfinity Elite versenysorozatról ismert szervezet együttműködött a Hoyts Cinemas lánccal is, hogy elindítsanak egy saját esport arénát Sydney-ben.

Sajnos azonban a nyilatkozat szerint Ausztráliában nem fejlődött olyan szintre az esport-piac, mint azt várták 2017-ben, amikor elindultak – írja a PcGamer.

Kép forrása: gamingfortheweekend

Minden munkatársunk számára nagy nehéz ez a bejelentés”– mondta Dominic Remond, a Gfinity Esports Australia vezetője. Természetesen a szervezet november végéig még megcsinálja tervezett programjait, hiszen például a The Supercars Eseries novemberben ér véget. Egyben ez lesz a szervezet utolsó tevékenysége.

Kép forrása: Esport Bet

A jelentések szerint egyébként a szervezet nem volt jó helyzetben: 5,3 millió dolláros veszteségük volt az elmúlt pénzügyi év végén.

„Az esport továbbra is izgalmas iparág, jelentős globális érdeklődéssel és aktivitással bír. Úgy véljük, hogy a jövőben mindez még inkább mainstream lesz a médiában” – mondta a GEA anyavállalatának, a HT&E-nek ügyvezető igazgatója, Ciaran Davis.

Az esport szervezetet üzemeltető cég most a rádióbizniszre fókuszál, mivel úgy tűnik, hogy az ausztrál piacon az esport még nem hoz fenntartható, pozitív eredményt.

×