A Trónok harca alkotói, D.B. Weiss és David Benioff nemrég szerződést kötöttek a Netflix-szel. Ez keresztbe tett az HBO új sorozatának.

A The Hollywood Reporter szerint Weiss és Benioff üzlete a streaming szolgáltatóval biztosítja, hogy a páros több filmet és sorozatot készít kizárólag a Netflixre, persze a közelgő Star Wars filmeken kívül.

Ez kétségtelenül jó hír a duó számára, de ez azt is jelenti, hogy következő projektjük a HBO-nál nem valósul meg. Ahogy a Vulture is beszámolt róla, a Netflix megállapodás kinyírta a Confederate című projektet.

A Confederate egy alternatív valóságban játszódott volna, ahol a Konföderáció (Amerikai Államok Konföderációja) megnyerte az Amerikai polgárháborút. A sorozat világában nem szüntették meg a rabszolgaságot.

Kép forrása: mentalfloss.com

A sorozat terveit egyébként már 2017-ben bejelentették, ami némi vitát eredményezett, sokan pedig azzal érveltek, hogy Weiss és Benioff párosa nem felelne meg a célnak. Casey Bloys, az HBO programigazgatója idén májusban elmondta, hogy a műsor nem élvezett prioritást.

Mint ismeretes, a Trónok harca záróévadja is számos kritikát kapott, hiszen sok-sok rajongó más befejezést várt. Ennek ellenére az utolsó szezon rekordszámú Emmy jelölést kapott.

 

×