Bár úgy tűnik, hogy egyelőre csak Kínában lesz elérhető, a Creative Assembly új kártyajátéka később nyugaton is megjelenhet.

Az év elején jelentette be a Creative Assembly, hogy a Total War: Three Kingdoms Kínában volt a legsikeresebb, nem meglepő módon talán azért, mert az említett cím a kínai történetelem egy legismertebb és legepikusabb korszakát dolgozza fel. A nagy népszerűséget viszont egy együttműködés követte, a kínai NetEase vállalattal. Ennek lényege, hogy az összes Total War játék megjelenik majd Kínában, illetve közösen egy új játékot is fejlesztenek – írja a Pcgamer.

Az együttműködés mindazonáltal azért is fontos a CA számára, hogy a kínai szabályozást teljes mértékben be tudják tartani. Az együttműködés során készülő új kártyajáték egyelőre legalábbis csak Kínában lesz elérhető. A Total War: Elysium műfaját tekintve CCG (collectible card game), mely műfaj igen nagy népszerűségnek örvend a távol-keleti országban.

Kép forrása: Eurogamer

Az játékról többet egyelőre nem tudni, de a hivatalos oldalon látható borítókép sokat elárul: valószínűleg különböző világok és korok jelentős karakterei kártyáznak majd egymás ellen. Ha ez igaz, akkor izgalmas lesz, főleg, ha a Total War stratégiai elemei átkerülnek a kártyajátékok mechanikájába.

Nos úgy tűnik, a Three Kingdoms megjelenésével a Creative Assembly jól megtalálta helyét Kínában. A Total War: Arena például már nem is érhető el nyugaton.

A Total War: Elysium PC-re és mobilra is elérhető lesz. Kipróbálnád?

×