A 2014-ben bevezetett Video Game Tax Relief program miatt a Rockstar North nevetségesen nagy adóvisszatérítésben részesül.

A Rockstar North 52 millió dollár adóvisszatérítést kapott az angol kormánytól, ez a teljes videojáték szektornak adott visszatérítések 19%-a. A TaxWatch adatai szerint emellett a cég adót sem fizetett be, ugyanis részt vesz a 2014-ben bevezetett speciális Video Game Tax Relief programban, ami a kifejezetten angol játékfejlesztők anyagi lehetőségeit igyekszik bővíteni.

kép forrása: youtube.com/chatoic

A cég által kiadott GTA 5 az eddigi legjobban profitáló szórakoztatóipari cikk, bevételét az elmúlt 6 évben közel 5 milliárd dollárra becsülik. A Rockstar azért kaphat ekkora visszatérítést, mert csak 47 millió profitot vallottak be ebben az időszakban és minden más jövedelmet az Egyesült Államokban könyveltek el. A vállalat ugyanis több stúdiót üzemeltet mindkét országban.

Hogyan lehetséges, hogy egy videojáték, amit Angliában fejlesztettek, milliárd dolláros bevétellel rendelkezik és ellátja a kapcsolódó cégeket és minden vezetőjét, de mégis kiadást generál az angol kormánynak? – kérdezik a TaxWatch munkatársai.

×