A Joy-con controllerek hibáira régóta panaszkodnak a rajongók, de a Nintendo eddig semmit nem lépett az ügyben. Most perlik őket.

A Nintendo Switch-hez vehető Joy-con kontrollerek hibája nem újkeletű dolog, de most kapott elég hátszelet ahhoz, hogy felfigyeljen az esetre egy profi ügyvédi iroda. A Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith ügyvédei vették mikroszkóp alá a Joy-con problémáit.

A kontroller állítólag hardware-esen hibás, az irányító kar érintés nélkül is mozgásra bírja a játékos karakterét, ami sok játékban kifejezetten zavaró. A cég pert indított a Nintendo ellen és egy nap alatt 5500 felhasználói panasz érkezett hozzájuk, ezt megalapozandó.

kép forrása: colorware.com

A per kimeneteléről még nem beszéltek az ügyvédi iroda munkatársai, lehetségesnek tartják a teljes ár visszafizetését, áruvisszahívást vagy kárpótlás üzleti pontokat. Mindenesetre magabiztosan állnak neki az ügynek, mivel a panaszoknak végtelen dokumentációja van Reddit-en.

A Nintendo közleményében azt nyilatkozta, fontosnak tartják az általuk forgalmazott eszközök minőségét és büszkék is a standardra, amit tartanak. Ha valakinek problémája van bármely termékkel jelezze számukra az megadott csatornán.

×