A Ubisoft nemrég megosztotta az idei pénzügyi év első negyedévének eredményeit, amiből jól látszik, hogy a cég termékei leginkább PC-n pörögnek.

Ez talán nem is lehet véletlen, hiszen az utóbbi időben a Ubisoft valóban leginkább a PC-re fókuszál. A cég most kiadott adatai szerint a legnagyobb teljesítményt a Rainbow Six: Siege és az Assassin’s Creed Osyssey érte el. Az első negyedév egyébként áprilistól júniusig tart, ez idő alatt az egyik új Ubisoft játék az Anno 1880 volt, ami PC exkluzív.

Jöjjenek viszont a számadatok. A negyedévben a legnagyobb bevételt tehát a PC hozta, ami az összbevétel 34 százalékát jelenti. Ez 10 százalékos növekedés az előző évhez képest. A PS4 van a második helyen 31 százalékkal, ezt követi az Xbox One 18 százalékkal. A mobil 7, a Switch 5, és minden egyéb csupán 5 százalékot jelent. Érdekesség, hogy az XBOX 360, a PS3, a Wii és a Wii U 0%-on áll.

Kép forrása: Ubisoft

A Ubisoft szerint minden bevétel 93 százaléka digitális értékesítésből származik az adott negyedévben. A Division 2 is szépen fogyott, ami a vállalat szerint 2019 egyik legnagyobb címe. A cég azt is hozzáteszi, hogy az időszakban a havi aktív felhasználók száma jelentősen nem növekedett, de az érdeklődés legalább nem csökkent.

A Ubisoft valószínűleg a jövőben is sokkal inkább a PC-re koncentrál majd, ami jól látszik abból, hogy hamarosan elindul a Uplay Plus.

Neked melyik a kedvenc Ubisoft játékod?

×