Nemrég egy interjúban Tom Holland arról beszélt, nem lenne ellenére, ha kiderülne, hogy Pókember meleg. De hogy is merült ez fel?

A Marvel Stúdió vezetője, Kevin Feige nemrégiben megígérte, hogy egy LGBTQ karakter érkezik a Marvel filmes univerzumába – írja az indiewire. Az LMBTQ (angolul LGBTQ) egy gyűjtőfogalom, amit a heteroszexuálison kívüli szexuális orientációkra, nemi identitásra szoktak használni. Minden betű egy-egy fogalom, azaz így leszbikus, meleg (gay), biszexuális, transznemű, valamint queer.

Az gyanítható, hogy Pókember nem lesz meleg, már csak azért sem, mert a Pókember – Idegenben előzeteséből is jól láthatjuk, hogyan alakul a kapcsolata MJ-vel. Azonban a színész Tom Holland a The Sunday Times interjújában azt mondta: nyitott egy olyan Marvel szuperhősre, aki homoszexuális, és egyetért azzal, hogy a Marvel filmes univerzumnak minél előbb szüksége van egy LGBTQ karakterre.

 

Tomot arról is megkérdezték: kibékülne-e azzal, ha Peter Parker meleg lenne?

„Igen, persze. Nem tudok sokat mondani a karakter jövőjéről, mert nem az én kezemben van. Azt viszont tudom, hogy a Marvel filmek a jövőben sok különböző embert képviselni fognak” – mondta.

Kevin Feige korábban egyértelművé tette, hogy ez a jövőben lesz egy nyíltan homoszexuális karakter.

„Nem félünk kimondani, hogy ez be fog következni, ahogy azt sem, hogy a jövőben sokkal több szerephez jutnak az LMBT hősök” – mondta a múlt hónapban Kevin.

Hogy pontosan mely karakterek lesznek ezek, egyelőre nem tudni. Egy pletyka szerint az első nyíltan homoszexuális karakter a „The Eternal” című filmben lesz látható, mely a Föld első lakóiról, az örökkévalókról szól majd.

×