Ma már mindenki számára játszható lesz az Apex Legends második szezonja, amiben új ranked rendszer állt fel.

A Respawn már korábban, az EA Play 2019-en bejelentette, hogy a játékba érkezik a ranked rendszer. Az idő repül és már itt is van. A második szezon indulása előtt egy nappal tettek közzé blogbejegyzést a részletekkel.

Annyi bizonyos tehát, hogy hat különböző rangsor szerint értékelik a játékosokat, valamint minden rangnak négy alosztálya lesz. Minden játékos Bronz IV-től indul, ami a legalacsonyabb szint. Innen pedig RP megszerzésével lehet feljebb lépni. A bronzon felül ezüst, arany, platina és diamond szint érhető el, a legmagasabb szint pedig az Apex Predator. Utóbbinak egyébként nincs osztályozása. A különböző szintek eléréséhez az alábbi RP-mennyiség szükséges.

Kép forrása: Respawn

Az RP-k, amik a rang növekedéséhez szükségesek, különböző módon érhetők el. Az ölés például 1 RP-t ér, ami maximum 5 RP-ig halmozódhat. Ha a top 10-be kerülünk, azért 2 RP jár, a top 5-ben 4, a top 3-ban 7. A győzelemért pedig már 12 RP-t adnak. Ez azt jelenti, hogy meccsenként maximum 17 RP szerezhető. A ranked meccsekre azonban belépő RP-t kell fizetni.

  • A bronz mérkőzések ingyenesek
  • Az ezüst mérkőzések ára 1 RP
  • Az arany 2RP
  • A Platinum mérkőzések ára 3RP
  • A gyémánt mérkőzések ára 4PP
  • Az Apex Predator 5RP

Mivel minden mérkőzésnek ára van, így ezzel akár rangot is lehet veszteni. A ranked rendszer célja mindazonáltal az, hogy megpróbálja az azonos szinten lévő játékosokat egy meccsbe összesorsolni. Korábban rengeteg panasz érkezett ugyanis arra, hogy profi játékosok is össze kerülnek kezdőkkel, ami miatt sokan képtelenek élvezni a játékot.

Kép forrása: Respawn

A Raspawn azt is megjegyzi, hogy különböző rangok elérése után, különböző jutalmakat is kaphatunk a jövőben. Ezen kívül a ranked mód időszakonként változni fog.

Az első időszak tehát nem meglepő módon július 2-án indul és kb. szeptemberig, a második szezon végéig tart.

×