A Final Fantasy XIV története úgy tűnik olyan sikeres lett, hogy a Sony nem átall élőszereplős sorozatot készíteni belőle, közösen a Hivemind Entertainmentel.

A Sony Pictures Television és a Hivemind Entertainment bejelentette: együttműködésben a Square Enix-el elkészítik a Final Fantasy XIV live-action tévésorozatot – írja a Prnewswire.

A sorozat azt az Eorzea nevű fantasy világban játszódó történetet fogja elmesélni, melyet a játékosok már jól ismernek a FF 14-ből. A projektet valószínűleg az indokolta, hogy a 2013-ban kiadott játéknak évről évre több millió új játékosa van, ami nagyban segítette az egész FF franchise növekedését. A történetben a mágia és a technológia közötti küzdelem kerül erő, ahol a feladat a béke megteremtése. Valószínűleg a szereplők közt ott lesz Cid is, aki különböző formában már szinte az összes Final Fantasy-ban jelen volt.

Kép forrása: FF XIV

„A FFXIV és Eorzea a tökéletes átjáró a rajongók és azok számára is, akik most akarják megismerni a Final Fantasy világát. A sorozat magában foglalja majd az összes olyan elemet, mítoszt, ami a játékot lenyűgözővé tette. Hatalmas megtiszteltetés, hogy filmre vihetjük a történetet, a karaktereket, mint Cid, vagy a rajongók kedvence a Chocobo. Mindez a tévénézők számára is megjelenik majd” – mondta Chris Parnell, a Sony Pictures Television társelnöke.

Chocobo – Kép forrása: Reddit

„Fáradhatatlanul dolgozunk, hogy összehozzuk a világ minden tájáról azokat a színészeket, művészeket, akik egységesen tisztelik a franchise rendkívüli örökségét és több millió rajongóját világszerte” – tett hozzá Jason Brown, a Hivemind társalapítója és társelnöke.

A Final Fantasy több milliárd dolláros franchise, mely az elmúlt 30 évben a globális popkultúra egyik legbefolyásosabb darabja lett, melynek lábnyoma ott van szinte az összes konzolon, PC-n, kártyajátékokon, mangákban, zenében és élő koncerteken, három kontinensen. A közelgő televíziós adaptáció jelentős mérföldkőnek számít, hiszen először jelenik meg a világ élő szereplőkkel. Korábban csak CGI animációs filmek készültek belőle. Megjelenési dátum egyelőre nincs.

Szerinted jó sorozat készül majd a Final Fantasy-ből?

×