A Twitch szerint nem, szerintünk igen.

A Twitch.tv egy az Amazon tulajdonában lévő, élő videóközvetítést kiszolgáló platform.  A látogatóit két csoportba soroljuk, az egyik csoport a streamerek akik élőben kreálnak tartalmat, a másik csoport a nézők akik fogyasztják. Eleinte a platformon kizárólag videojátékkal kapcsolatos adást lehetett közvetíteni, de mára már ezek a keretek meglazultak és mindenki azzal szórakoztatja a nézőit, amivel csak szeretné.

Persze itt is vannak szabályok erőszakot vagy meztelenséget illetően, de rendszeresen láthatjuk, hogy többen megszegik ezeket a szabályokat és csupán pár napos eltiltásnak néznek elébe. Sokszor ezek a „balesetek” sokkal több pénzt hoznak a konyhára, mint amit az eltiltott napok alatt megkerestek volna.

A honlapon eleinte nagyon komolyan vették a szexuális töltetű tartalmak tiltását, így néha egy túl kivágott pólóért már eltiltást kaphatott egy streamer. Mára azonban szinte semmissé váltak ezek a szabályok. A cikk megírása közben, megnyitva az oldal „Just Chatting” kategóriáját, jól láthatjuk, hogy több csatorna kifejezetten csak a testiségre helyezi a hangsúlyt.

kép forrása: twitch.tv

A Twitch pedig bejelentette a mai napon, hogy elkezdték tesztelni a csak feliratkozóknak szánt közvetítéseket is. Azaz aki nem fizetett előre, nem is nézheti meg mi történik az exkluzív adásban.

Ismerősnek hangzik?

A Twitch persze biztosít mindenkit, hogy itt is betartatják a közösségi szabályzatot, így nem kerülhet sor erotikus tartalomra, és csak azok számára lesz elérhető a csak feliratkozóknak megnyitott adás lehetősége, akik már elérték a Twitch partneri státuszt és nem voltak büntetve az előző 90 napban.

A lehetőségre valószínűleg, jó páran rá fognak harapni és így nézőként azokról a kifejezetten izgalmas tartalmakról maradhatunk le, amikor valami kreatívat talált ki kedvenc streamerünk.

×