„Ahányszor tennék valamit, azt kérdezem magamtól: Egy idióta vajon ezt tenné? Ha igen, akkor nem teszem meg”.

Még szerencsére nem most, de 2021-re visszavonja a The Office közvetítési jogait az NBC. A magyarázat igen egyszerű, az NBC saját stream szolgáltatása is megjelenik eddigre, ezért minél előbb hazahívják az aranytojást tojó tyúkot.  Az NBC szolgáltatása a Netflix-el ellentétben tartalmaz majd reklámokat.

kép forrása: nme.com

A Netflix évente 100 millió dollárt fizet a Jóbarátok sorozat közvetítési jogáért, így feltételezhetjük, hogy legjobban menő sorozatáért még ennél is többet kér az NBC. A The Office pedig messze a legtöbbet nézett tévésorozat az NBC-nél, csak 2018-ban a csatorna bármikor elérhető könyvtárából 52 billió perc nézettségi időt töltöttek el a nézők ezt a sorozatot nézve.

A cégek úgy tűnik nem értik, miért fordult el annyi ember a TV-adóktól. A folyamatos hirdetések és kontrollálhatatlan vetítési idők, miatt mindenki elkezdte letöltögetni a nézni kívánt tv sorozatát. Megjelent a Netflix ami áthidalta ezeket a problémákat egy csekély díjért és töltési idő nélkül kínált mindenki számára egy nagy adag változatos tartalmat.

kép forrása: pinterest.com

Mivel a Netflix nagy sikert aratott a Disney, NBC, CrunchyRoll, Viki elkezdtek a mintájára exkluzív tartalmat felvásárolni, hogy átcsábítsák a nézőket a saját adójukra. Így viszont a nézőnek folyamatosan több előfizetést kell fenntartania majd, és jó pár boltot átnézni, hogy megtalálja, amit nézni szeretne.

Vajon vissza fognak-e fordulni újra a letöltögetéshez? Szerintem igen.

×