Nova és Banrabaas. jelenleg a Fortnite World Cup Online Open Duo 98. helyén állnak.

Barnabaas. és Nova a Fortnite World Cup Online Open selejtezőjén a kilencedik héten a 98. helyen áll. Nemsokára itt az utolsó esély, hogy kijussanak New Yorkba, ahol a világ legjobbjai ellen játszhatnak a 30 millió dolláros nyereményért. Ezért is kerestük meg őket még a megmérettetés előtt, hogy megtudjuk honnan jöttek és mit gondolnak a játékról.

Mióta játszotok a Fornite-al?

Barnabás: Mind a ketten Season 1-ben kezdtük el, kb. amikor bejött a skulltrooper.

Az elejétől fogva komolyan vettétek?

Barnabás: Nem dehogy, olyan Season 5 fele kezdtünk el megismerkedni a scrimekkel és azóta próbálunk komolyabban játszani és fejlődni.

Nova: Amikor bejöttek az első játékon belüli versenyek, igen.

Már csak arénát és versenylobbikat játszotok?

Nova: Igen, őszintén már nem játszunk normál módot, mióta kivették a siphon-t (ölés utáni életvisszaszerzés). Ezért is csak arénázunk és az jobb gyakorlásnak is.

Élvezitek még a játékot?

Barnabás: A kompetitív verseny módot igen.

Mit élveztek benne a legjobban?

Barnabás: A boxfightokat, meg amikor két oldalról bekerítünk valakit.

Milyen volt a váltás, átlagos játékosról verseny szintre lépni?

Barnabás: Most nyilván rosszul esik ha elszúrunk valamit, mert van tétje, de mégis jobban élvezzük mert most van cél és teljesítenünk kell.

Nova: Igen, ezen a szinten már minden játékos arra törekszik, hogy kijavítsa a hibáit és feljebb menjen. Ez nagy váltás volt.

Mit gondoltok a metáról?

Barnabás: Nekem igazán nincs vele gondom, a ballerek kaptak egy kis nerfet, kevesebb életponttal ki lehet azért lőni őket. Talán a heavy sniper és a flint, amit még gyengíthetnék vagy kivehetnék. Ezekkel nem igen lehet mit kezdeni, ha random ellőnek vele.

kép forrása: gamesradar.com

Mit gondolnak a Storm flip-ről, mekkora változás lesz ez a kompetitív metára nézve?

Barnabás: Elég game-breaking, ha A-ból B-be akarsz eljutni és közé dobják, nagyon erős akadály, hogy a kinti kör sebzését adja. Semmit nem lehet csinálni ellene, a mozgó körnél már 10-eket sebez.

Nova: Szerintem a méretét és az időtartamot is nerfelni kéne, ahogy most van az egyszerűen túl erős.

Barnabás: Ha tele van építve egy meccs végére a pálya, mozgó körnél még élnek 30-an, mindehol fal van, még eddig is örülhettél, ha ilyenkor mozogni tudtál, de így…

Nem gondoljátok, hogy lehetne pozitív hatása is annak, hogy ilyen erős az item? Megszüntethetné a bezárkózást és nem is alakulnának ki a nagy lobbik a végjátékra.

Barnabás: Így is sokan harcolnak a játék elején, lehet lennének kicsit aktívabbak emiatt de ezt nehéz előre megmondani.

Nova: Vannak játékosok, akik még bejutás után is, pénzes versenyeken, vagy most a vb-n sem mernek harcokat bevállalni. Meglátnak és ahogy tudnak menekülnek. Sose lehet tudni, hogy mit gondolnak, hogyan viselkednek. Lehet ösztönzi őket, lehet még jobban megijednek.

kép forrása: twingalaxies.com

Mi a véleményetek a pontrendszerről?

Barnabás: Talán az öléssel szerzett pontok kicsit kifizetődőbbek, mint kéne, most, hogy darabja 1 pontot ér. Figyelni kell rá, hogy meglegyen 5-6 killed egy meccs alatt.

Nova: Ha valaki visszamarad a körben, arra mindig nagyon figyelünk azok könnyen elkapható killek, amik nagyon jó pont alapot adnak.

Milyen a ti taktikátok? Agresszív harc keresős, vagy inkább helyezés orientált?

Barnabás: Azt mondanám, balanszos, Szombatonként amikor be kell jutni a Vasárnapi döntőre, akkor jobban kell menni az ölésekre, mert rengetegszer múlik rajta 5-10 pont is akár. Így aznap agresszívabbak vagyunk, Vasárnap viszont inkább olyanokat nézünk ki akiket már lőnek, nem igen szabad harcot kezdeni, mert a végén téged lőnek oldalba.

Mennyi pontotok van ölésből és helyezésből?

Nova: Szerintem a helyezéssel több valamivel de közel ugyanannyi.

Keményebb lett a mezőny, ahogy telnek a selejtező hetei?

Barnabás: Fejlődnek a játékosok, látszik, hogy mennyi időt belefektetnek, jobbak lesznek hétről-hétre de mi is.

Változott valamit a világbajnokságon belüli meta az elmúlt hetek alatt?

Nova: Nem mondanám, ha arra gondolok, hogy két item között választanom kell, most is és az első héten is ugyanazokat választanám.

kép forrása: digitaltrends.com

Lövés vagy építés, melyik fontosabb a kijutásnál?

Nova: Lövés. Vegyük példának a Team Liquid játékosait, alap építési skilljük van, de iszonyatosan jól lőnek, a levegőből is megölnek jópár játékost, mert annyira erős a trackingjük.

Barnabás: Építeni nem is mindig muszáj, ha megszerzed a high ground-ot akkor csak a lövés marad megint. Alap építéssel is meg tudod védeni magad.

Milyen tanácsot adnátok egy játékosnak, aki idén még nem tudta kvalifikálni magát a világbajnokságra?

Nova: Embertől függ. Meg kell néznie, hogy hal meg miket hibázik, visszanézi és utána ezt kell gyakorolnia, ilyen egyszerű.

Barnabás: Jaja, ha valakinek nem megy az early fight, akkor erőltetni kell, ráfutni mindenkire Tilted-be ugrani stb. Ha a boxfight, akkor menni kell arénázni, rázárkózni a másikra és gyakorolni az editeket, az elején sokáig nem fog menni aztán szépen egyre jobban.

Mik azok, amiket mindenképp magatokkal visztek?

Nova: Shadow bomb, launchpad, rift ezek fontosak

Barnabás: Ar (assault rifle) mindkettőnkél kell, shotgun persze és esetleg robbanóanyag, pl.: grenade luncher még a mozgó kör előtt megpróbáljuk kiüríteni, hogy az ellenfelek minél többet használjanak az építőanyagukból aztán eldobjuk, a slotra pedig elosztjuk a potikat és mobilityt.

kép forrása: youtube.com/barbaroga

Mi az amit megváltoztatnátok a játékban?

Barnabás: Nehéz kérdés.. Talán a Boom Bow-t. Arra nem lehet készülni azt se tudod megmondani, pontosan honnan lövik és el is tűnt 110 hp-d.

Nova: A heavy csipát nerfelni kéne vagy kivenni, minden falat kilő egyből és ez végjátékban nagyon erős. Ha figyelsz is a hangokra, nem tuti, hogy meghallod, hogy valaki előhúzza és már bent is van a kockádban te meg meghaltál.

Mik a tervek jövőre nézve?

Barnabás: Amíg ez a játék bent van szerintem csinálni fogjuk. Szerintem még sokáig lesz bent. Én streamelek is hobby szinten. Szeretnék még jobb lenni a jövőben.

Nova: Én nem vagyok annyira streamer típus, esportoló karrier jobban érdekel persze, minden játékkal amivel játszottam eddig megpróbáltam kihozni belőle a legtöbbet és ez továbbra is így lesz.

×