A konzolgenerációk fejlődésével egyre több játékot ér el a vég, legalábbis a hivatalos online szerverek tekintetében. Most az Uncharted és a The Last of Us a soros.

Nem is olyan rég írtunk a Burnout Paradise PS3 szervereinek leállásáról, most pedig a Naughty Dog jelentette be, hogy az Uncharted 2, Uncharted 3 és a The Last of Us PS3-as online szerverei szűnnek meg – írja a gamesradar.

Kép forrása: Youtube

A Naughty Dog bejelentése szerint a szerverek szeptember 3-án állnak le, de mindez csak a PS3 verziókra vonatkozik. A PS4 tulajok számára természetesen a The Last of Us és az Uncharted 4 online szerverei továbbra is élnek.

 „Az Uncharted és a The Last of Us multiplayer a Naughty Dog történetének meghatározó része volt PlayStation 3-on. Megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen szenvedélyes közösségeket támogathattunk” – mondta Scott Lowe, a stúdió kommunikációs igazgatója.

Kép forrása: Youtube

Az Uncharted: The Nathan Drake kollekció PS4-re jelent meg, mely magában foglalja a korábbi Uncharted játékokat is, de ezekhez sem érhető el az online mód, mivel a stúdió nem akarta fájdítani azon PS3 közösség tagjainak szívét, akik szeptembertől már nem tudnak játszani. A PlayStation Store-ban egyébként minden extra gameplay tartalom és skin ingyenesen elérhető, hogy a játékosok kevésbé érezzék rosszul magukat.

Vajon melyik PS3 játék online szerverei állnak le legközelebb?

×