Az elmúlt években folyamatosan bővül azoknak az épületeknek a száma amiket kifejezetten az esport események kiszolgálására terveznek.

Nemrég nyitott meg a legnagyobb kanadai esport komplex az Esport Central, ami helyet ad a pc-s, konzolos és virtuális valóság játékosainak is. A megnyitás nem egy hirtelen döntés eredménye, Kanadában már évek óta növekszik az esportok népszerűsége és támogatottsága.

Egy nemrégi kutatás kimutatta, hogy a kanadai 18-34 év közötti férfiak 96%-a élvezi videójátékokkal való időtöltést és 22%-a a kanadaiaknak az esportokat egyenrangúnak tartja a valódi sportokkal.

kép forrása: inc.com

Ez azonban nem egy speciális Kanadához köthető jelenség, a játékos lét évről-évre csúszik át a mainstreambe és a felhasználók és nézők száma, folyamatosan növekszik.  Az Egyesült Államokban több esport esemény töltött meg már stadionokat, ugyanúgy ahogy a tradícionális sportesemények tennék. Talán épp ezért fektetett be a 50 millió dollárt a Comcast is egy Philadelphiában építendő esport komplexum építésébe.

A tervezett esport csarnok vetekedhet a Riot Games épületeivel, amiket a világ több pontján építettek már, csak a League of Legends játék eseményeinek kiszolgálására. A legszebb ezek közül a Los Angeles-i, amelyben magas színvonalú étterem is található.

Az egyetemek sem késlekednek helyet adni ezeknek az eseményeknek, sokuknak már saját esport programja is van. Az észak-texasi egyetem is áldozott 200 000 dollárt a költségvetésükből, hogy a saját kampuszukon tarthassák az esport rendezvényeket.

Ezek a beruházások azonban csak egy már meglévő igényre reagálnak, ki tudja mik várhatók a jövőben, ha már utolérik a tervek ezt a már most hatalmas iparágat.

×