Azt már tudjuk, hogy a hamarosan érkező új Call of Duty: Modern Warfare cross-platform támogatást kap. Nem akárhogyan.

Az Infinity Ward fejlesztőcsapatának köszönhetően újjáéled a Call of Duty: Modern Warfare sorozat. Ahogy korábban bejelentették, a játék cross-platform támogatással érkezik, vagyis a PC-s és konzolos játékosok együtt tolhatják majd. Eddig nem volt bejelentés arról, hogy hogyan, de egy Forbes cikknek és egy fejlesztői Twitter bejegyzésnek köszönhetően sejthető – írja a VG247.

Kép forrása: Gamespresso

Eszerint az input machmaking ismerős lehet a Fortnite-ból: az egér-billentyűzet használókat összerakja a rendszer, így a konzoljátékosok úgy játszhatnak egymás ellen, hogy nem kell aggódniuk amiatt, hogy hátrányba kerülnek. Ezt csak úgy lehet kikerülni, ha például konzolosként PC-sek közé csatlakozol.

Patrick Kelly társstúdióvezető a múlt héten jelentette be, hogy lépéseket tesznek a közösség egyesítésére és hogy a Modern Warfare-hoz kapcsolódó minden tervezési döntést a játékosokat szem előtt tartva hoztak.

A Sony egyébként csak tavaly szeptember változtatta meg cross-platform politikáját, így ez lesz az első igazi cross-élmény Call of Duty játékban. A fenti rendszer a konzolosokat próbálja majd megvédeni attól, hogy minden kontroller játékost halomra öljenek, így ez elsőre korrektnek hangozhat. Érdekes lesz látni ugyanakkor, hogy a cross-platform matchmaking hogyan fog működni úgy, hogy a PS4 tulajok 7 nappal korábban kapják meg a DLC tartalmat.

 

Persze nem ez az egyetlen érdekesség az új Call of Duty kapcsán: nincs szezonbérlet, nincs zombi mód, de single és co-op kampány vár mindenkire. Az ígéretek ugyan kivételesek és sok jóval kecsegtetnek, várjuk ki a megjelenést.

Te örülsz a cross-platformnak?

×