A jelenlegi állás Team Liquid: 1000 pont, Astralis: 758.

A Team Liquid hivatalosan is átvette a HLTV rangsorában az első helyezést, az Astralis csapatától.

kép forrása: hltv.org

A Counter-Strike: Global Offensive ranglista első helyét, már egy éve tartotta az Astralis, azonban a náluk sokkal aktívabb Team Liquid folyamatos, erős szereplésével, letaszította őket a trónról és sokak szerint, ez végleges is lehet.

„Az Astralis uralta időszak vége kevésbé volt élvezhető, mint a Trónok harca 8. évada”

– írja twitterén Thorin, aki híres jó elemzőképességéről és közönséges, durva stílusáról, de itt is eltalálja a történtek lényegét. Ugyanis az Astralis nem egy kemény harc után engedte át az első helyet, hanem azzal, hogy következetesen hagyták ki a versenyeket az elmúlt év során.

A csapat idén csak négy nemzetközi versenyen vett részt, amelyből három BLAST Pro Series volt. A BLAST események pedig nagyon rövidek, ezért az elemzők és szurkolók féltik a csapat jövőjét is.

kép forrása: static.hltv.org

Hiszen minden sportban fontos az azonos szintű játékosokkal való edzés a képességek folyamatos szinten-tartásaként és fejlesztéseként. Milyen jövőre várhat azonban egy professzionális esport csapat, akik nincsenek edzésben?

Szerencsére nem kell sokáig várnunk a válaszra, hisz az ESL Pro League-en mindkét csapat részt vesz és már június 18-ától követhetjük az első helyért vívott harcot.

×