A Tom Clancy’s Rainbow Six Siege indulásának nehézségei után évről-évre nagyobb szerephez jutott az esportban is. Tavaly óriási növekedésnek indult a nézettség, de most hétvégén mást tapasztalhattunk.

Legalábbis ez derül ki a nézettségi adatokból, melyeket a The Esport Observer tett közzé a napokban. Elemzésük szerint ugyanis, miközben tavaly a Tom Clancy’s Rainbow Six Siege esports Twitch nézőszám terén jelentős növekedést mutatott, a 2019-es évben eddig ez csökkenni látszik, mely különösen igaz az esport eseményekre.

A 2015-ben megjelent játék fejlesztője, a Ubisoft esports stratégiájának megváltoztatásával a cím több mint kétszer akkora eredményt ért el a Twitch-en, mint a korábbi években.

R6 átlag néző 2018-ban – Kép forrása: TEO

Ahogy a fenti képen is látható a játék hivatalos csatornáját tavaly elég szép rekordokat ért el, 2018 május 20-án, amikor az R6 Pro Legaue 8. döntője zajlott átlag 86K nézettséget ért el. Úgy tűnik azonban, hogy az idei, 2019. május 18-19-én megrendezett milánói eseményt, az R6 Pro League 9-et már ennél jóval kevesebben követték nyomon. Ez váratlan csökkenés annak fényében, hogy ezzel szemben a  Six Invitational februári eseményét évről-évre egyre többen követik.

Az R6 Pro League nézettsége 2019. május 18-19-én – Kép forrása: TEO

A fenti táblázat alapján idén az esemény átlag 38k nézőszámot produkált a hétvégén, szemben azzal a több mint 80-nal, melyet 2018-ban tapasztalhattunk.

Érdekes, hogy a verseny ideje alatt a Twitchen hozott nézettség csupán a harmadik legnézettebb nap volt az idei R6 események történetében. Ahogy lentebb is látható, a csúcs februárban volt, ehhez képest a verseny ideje alatt nem sikerült a másik két rekordot megdönteni.

Kép forrása: TEO

Szerinted is kevesebben kíváncsiak az R6 versenyekre?

×