A Red Dead Redemption egyelőre ízig-vérig konzoljáték, mely a jövőben talán PC-re is megjelenhet. Legalábbis néhány pletykára alapozva.

A Red Dead Redemption 2 különösen népszerű azon játékosok körében, akik imádják a vadnyugatot, vagy szeretik nézni, ahogy a lovak hímivarszerve változik. Ebből kimaradnak sajnos azok, akik csak PC-vel rendelkeznek, ugyanis az októberben megjelent játék csak PS4-en és Xbox One-on érhető el.

Egy sasszemű Reddit felhasználónak köszönhetően egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a játék megjelenhet PC-n is, hiszen egy programozó LinkedIn oldalán említésre kerül – írja a PCGamer.

Kép forrása: LinkedIn

A Rockstar egyik programozója tisztességesen vezeti profilján, hogy min is dolgozik, így a Red Dead Redemption 2 esetében a konzolverziók mellé a PC verzió is bekerült. Ez persze nem is első ilyen eset. Tavaly szintén egy fejlesztő LinkedIn profilján leltek rá erre, ami miatt akkor is elindult a pletyka, sőt megjelenési dátumokat is kitaláltak a hírgyárosok. Ami biztos, hogy eddig semmi sem biztos, a legjobb, amit tehetünk, hogy bizakodunk.

A Rockstar egyébként hajlamos megváratni a játékoksokat a PC verziókkal, melyet tapasztalhattunk már a GTA 5 esetében is. Utóbbinál 17 hónapot kellett várni. Amennyiben a RDR 2 is kap PC portot, arról remélhetőleg hallunk valamit 2019-ben.

Kép forrása: Pocket-lint

Hivatalos hír a kiadó részéről ezzel kapcsolatban nincs, és nyilván ennyiből nehéz lenne megmondani, hogy valóban készül-e a PC verzió. Pletykák és spekulációk persze ugyanúgy vannak, ahogy a Half-Life 3-mal kapcsolatban is, de a Rockstar ezek szerint nem veti el a PC-s kiadás lehetőségét.

Tavaly év végén egy videó is felbukkant a YouTube-on a PC- verzióról, melyben a grafikai beállítások is láthatók. A videót aztán hamar letörölték. Egy másik felhasználó visszatöltötte, így meg tudjátok nézni. Persze azt nem lehet tudni, hogy a videó igazi vagy hamis, de ha hamis, a készítő elég szép munkát végzett.

 

Te szeretnéd, hogy megjelenjen PC-re?

×