A japán PS4 tulajdonosok úgy látszik (még mindig) jobban kedvelik a zombis témát, mint a drámai skandináv mitológiára épített epikus kalandot, a God of War-t.

Úgy tűnik Japánban a Days Gone sokkal érdekesebb, mint a God of War, annak ellenére, hogy az említett játék csupán néhány hete jelent meg. A posztapokaliptikus zombi túlélőből az első két nap alatt 114.319 példány kelt el. Szintén a megjelenés utáni első két napot tekintve a God of War csupán 46.091 eladott példánnyal büszkélkedhet a szigetországban – írja a vg247.

Az adatok Famitsu tette közzé, melyből több játék eladási statisztikája kiolvasható az április 22-28 közötti időszakban.

Kép forrása: VG247.com

Ez talán nem is véletlen, hiszen a japánokat nagyon régóta foglalkoztatja a zombis téma, különösen a videojátékokban. Ők tették naggyá a műfajt olyan címekkel, mint a Resident Evil, a Silent Hill. Alapvetően a japánokat vonzza a zombiapokalipszis, talán azért, mert a túlélés különleges élményét nyújtja, ami segít a japánoknak kizökkenni a hétköznapokból.

Silent Hill 2 – Kép forrása: imdb.com

Az eredmény egyébként nagyon hasonlít a Horizon: Zero Dawn számaihoz, ami megjelenésekor 116.997 példányban fogyott az indulás hetében. Japánban a Days Gone mellett a Final Fantasy XII –  The Zodiac Age lett a második az eladásokat tekintve, 20366 példánnyal, de még a Switch Minecraftból is elkelt 10509 példány.

Arról egyelőre nincs adat, hogy Amerikában, vagy Európában hogyan fogyott a Days Gone. Az Egyesült Királyságban a toplista élére került. Azt is tudjuk, hogy a Days Gone nem véletlenül sikeres, hiszen mi magunk is imádjuk. Twitch csatornánkon megy is a végigjátszás, a történet pedig pont most kezd kibontakozni.

Te is megkedvelted a Days Gone-t?

×